21. kolo
18.02.2017 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Hamburger SV - SC Freiburg 2:2

Hamburk v lize potřetí za sebou bodoval. Ale vzhledem k tomu, že dvakrát vedl a že v závěru neproměnil penaltu, nebude kouč Gisdol zcela spokojený.

První nebezpečnější akce na Volksparkstadionu byla hned gólová. Dobře to hráči HSV sehráli u levé postranní čáry, načež přišel lob na Lewise Holtby, který našel ve vápně Aarona Hunta, jenž v tísni a trochu se štěstím překonal Alexandera Schwolowa - 1:0. Vedení však vydrželo pouhopouhých sedm minut.

Pak totiž sehráli pohlednou akci Freiburgští. Na jejím konci byla přihrávka Nilse Petersena na Maximiliana Philippa, který z první propálil Adlera - 1:1: Šlo o jubilejní tisící gól, jaký HSV inkasovalo v Bundeslize na domácím trávníku. Jelikož se stále jedná o poslední klub, který z německé nejvyšší soutěže nikdy nesestoupil, o něčem to vypovídá.

Góly po zbytek prvního poločasu ustaly, šance ovšem nikoliv. K vidění byly na obou stranách hřiště. Někdy chyběla přesnost, někdy razance, někdy štěstíčko a někdy všechno najednou. Prosadil se tedy až Michael Gregoritsch v 57. minutě. Toho kdyby celek z přístavního města neměl, zřejmě už pobývá o patro níže.

Výtečnou přihrávku do té kapsy mezi brankářem a obránci mu servíroval Gotoku Sakai, takže stačilo jen nastavit levačku a zakončovat úplně do prázdné svatyně - 2:1. Vedení vydrželo domácím o něco déle, než v prvním poločase. Konkrétně až do 72. minuty, kdy Petersen s Vincenzem Grifem vyšachovali čtyři beky a druhý jmenovaný zamířil přesně k tyči - 2:2.

V samotném závěru tohoto duelu fauloval Torrejón o pěknou kličku se pokoušejícího Hunta a kopala se penalta. Její exekuce se ujal sám střelec prvního gólu zápasu, nicméně Schwolow vystihnul směr a nedopustil tak, aby Freiburg podesáté v sezoně prohrál. Teď jen aby se mu to podařilo i za týden proti Dortmundu. Hamburk zajíždí do Mnichova, kde od roku 2011 inkasoval v šesti zápasech šílených 36 branek!!!

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele