28. kolo
09.04.2017 17:30 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - SV Darmstadt 3:2

Beznadějně poslední celek Bundesligy měl vlastně jakousi poslední možnost, jak nějakým způsobem oživit své naděje na záchranu. Zajížděl totiž na půdu Ingolstadtu, který se nacházel jen o příčku výše. Po celkově dvacáté první porážce v sezóně ale nyní v Hesensku věří asi málokdo, že by se Darmstadt i druhý rok po sobě ještě udržel v nejvyšší soutěži.

Právě v tomhle souboji měly Lilie ukázat, že o udržení prvoligové příslušnosti opravdu stojí. Jejich protivník, nacházející se na předposlední pozici a rovněž usilující o záchranu, měl pochopitelně rovněž velmi enormní zájem na tom, aby získal tři body, a byl nakonec o jeden gól šťastnější. Oba týmy mimochodem dohrávaly závěr tohoto střetnutí o deseti.

Domácí vstoupili do utkání o něco aktivněji, Leckie zkusil po čtvrthodině hry zakončit pravačkou, nicméně bránu minul. O pár chvil později po centru Grosse z pravé strany zahrozil po nedorozumění stopera Höhna s brankářem Esserem dobře postavený Lezcano, ten však překvapený svou šancí namířil míč jen do soupeře před sebou.

V 19. minutě se už Ingolstadt přece jenom dočkal zasloužené odměny. Cohen z první prostrčil balón ke druhé tyčce, kam si nabíhal Gross, a ten z blízkosti snadno zacílil. Závěr poločasu však jednoznačně vyšel Darmstadtu, jenž otočil vývoj skóre na svou stranu. Ve 34. minutě Platte sklepl míč pro Vrančiče a ten vyrovnal.

A jen pět minut na to záložník Bosny a Hercegoviny hosty dokonce poslal do vedení, to když proměnil pokutový kop, nařízený za podražení Colaka zezadu Tisserandem, a to střelou do protipohybu gólmana Hansena. Lezcano sice ještě do přestávky mohl korigovat, jenže z blízkosti trestuhodně trefil jen Essera.

Druhé dějství vyšlo lépe Die Schanzer, kteří dvěma brankami strhli vítězství na svou stranu. V 68. minutě po Leckieho přihrávce zleva skóroval Cohen a poslední trefu zaznamenal Suttner, jenž přímý volný kop zahrál parádně. Brégerie a Colak se tři minuty před koncem nechali ještě vyloučit po vzájemné potyčce, vliv na výsledek ale tenhle moment neměl.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele