8. kolo
22.10.2016 15:30 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - Borussia Dortmund 3:3

Parádní zápas byl dnes k vidění v Audi Sportparku. Poslední Ingolstadt zde nad favorizovaným Dortmundem vedl již 2:0, nakonec však může být rád za remízu 3:3. Svěřenci Markuse Kauczinskeho tak získali první bod od tabulky od konce srpna a díky lepšímu skóre se odlepili ode dna tabulky. Naopak Dortmund potřetí v řadě nedokázal zvítězit a čelo Bundesligy mu uniká.

Trenér Thomas Tuchel provedl od předchozího ligového duelu hned sedm změn v základní sestavě a s výkonem svých svěřenců rozhodně nemohl být spokojen. Již po šesti minutách hry odcentroval Markus Suttner z přímého kopu přesně na nabíhajícího Almoga Cohena a ten zcela osamocený z malého vápna překonal bezmocného Romana Weidenfellera, který dnes dostal překvapivě přednost před obvyklou jedničkou Bürkim.

Domácí byli při chuti, zatímco Borussia se vůbec nemohla dostat do hry. Ve 13. minutě vyhrál Marvin Matip hlavičkový souboj a pár metrů od branky zakončoval nůžkami Lukas Hinterseer a Roman Weidenfeller měl štěstí, že střela letěla přímo do jeho rukavic. Dortmund prověřil Orjana Nylanda výrazněji poprvé prostřednictvím Ousmana Dembélého, jehož střelu ovšem norský brankář bezpečně lapil.

Ve 24. minutě se opakovala situace, po níž skóroval Cohen - Markus Suttner opět rozehrával volný přímý kop ze strany, v šestnáctce tentokráte našel nabíhajícího Daria Lezcana a hlavička paraguayského forwarda skončila až v síti - 2:0. Lezcano potom mohl do poločasu přidat ještě jeden gól, po pěkném individuálním průniku však teď ztroskotal na dobře postaveném Weidenfellerovi.

Nebylo překvapením, že do druhého dějství nastoupil Dortmund aktivně a snažil se co nejdříve vsítit kontaktní branku. Šindži Kagawa přihrál do křídla na Dembélého, na centr mladičkého Francouze si naskočil Pierre-Emerick Aubameyang a hlavou snížil. Jenomže hned po rozehrání Ingolstadt odpověděl. Hadergjonaj oslovil Lezcana a ten z hranice penalty propasíroval míč za Weidenfellera. Záhy mohlo být ještě hůř, Moritz Hartmann orazítkoval tyč.

Od té doby se ale domácí zatáhli a iniciativu přenechali hostům. V 69. minutě po průniku střídajícího Christiana Pulisice, jenž hru svého týmu výrazně oživil, zakončoval do protipohybu Nylanda Adrián Ramos a žlutočerní se opět dotáhli na rozdíl jediného gólu.

Tuchelova družina s přibývajícími minutami stupňovala svůj tlak a zdálo se, že bude jen otázkou času, kdy srovná skóre. Ingolstadt ovšem držel nad vodou skvěle chytající Orjan Nyland. Šestadvacetiletý Nor si poradil s dalekonosnou ránou Felixe Passlacka i tutovkou Maria Götzeho. Rovněž v 91. minutě se vytáhl proti hlavičce Pisczeka po Passlackově centru, s dorážkou Pulisice už ale nemohl nic dělat a Borussia se radovala z vyrovnání. Tedy všichni kromě Thomase Tuchela, který s kamenným výrazem ve tváři hnal své svěřence za vítězstvím.

Na to už však Dortmund nedosáhl a to i proto, že v samém závěru Aubameyang po dalším famózním Passlackově centru těsně minul. Domácí tak na jednu stranu smutní, že inkasovali až pár chvil před koncem, na druhou stranou si mohou připsat premiérový bodový zisk na vlastním stadionu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Noustress

čo je zas toto

Reagovat
smazaný uživatel

BVB hraje špatně vzadu, ne? jinak už nvm

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele