24. kolo
11.03.2017 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - 1. FC Köln 2:2

Anthony Modeste stále může doufat v korunu krále střelců. Ingolstadtu nasázel dvě branky a svému týmu pomohl k remíze.

Jak Darmstadt, tak Ingolstadt potřebují nutně bojovat, aby udrželi Bundesligu i pro příští sezonu. Není proto divu, že o první příležitost zápasu se postaral v 9. minutě domácí Alfredo Morales. Jenomže jeho hlavička nakonec Petera Stögera na lavičce příliš nevystrašila. To ve 14. minutě mohl sledovat, jak Almog Cohen ve vápně trefil loktem Yuyu Osaka. Co na tom, že to bylo nechtíc.

Kopala se tedy penalta. Martin Hansen sice Modesteho úmysl přečetl, avšak míč mířil až příliš blízko k tyči, takže mohli jít Kozli do vedení - 0:1. Ve 35. minutě chtěl odpovědět Markus Suttner. Timo Horn však dával pozor a jeho pokus vyrazil. O sedm minut později byl už ovšem na střelu Daria Lezcana krátký. Paraguayský útočník si dvakrát parádně narazil se Sonnym Kittelem a bylo vymalováno - 1:1.

V 60. minutě o sobě dal vědět znovu Francouz Anthony Modeste. Miloš Jojić mu poslal skvělou přihrávku za obranu. Třetí nejlepší bundesligový kanonýr předvedl ukázkové zpracování a chladnokrevné zakončení, i když klidně mohl volit přihrávku na zcela neobsazeného Yuyu Osaka. Tahla akce zkrátka nemohla skončit jinak, než gólem v Hansenově síti - 1:2.

Vedení Kozlům vydrželo pouhých devět minut. Pak se do odraženého balonu vně pokutového území opřel Romain Brégerie a jeho přízemní střela pravačkou nadělala Hornovi takové problémy, že ji smolně propustil do brány - 2:2. Nutno dodat, že přes ten shluk před sebou stojících těl toho příliš neviděl.

Do konce zápasu zaujala už jenom situace z 82. minuty, ve které se v šestnáctce střetli domácí brankář s Artjomsem Rudnevsem. Kolínští hráči se dožadovali penalty a s ní dost možná jubilejní dvacáté trefy pro Modesteho. Rozhodčí Zwayer ale nechal pokračovat ve hře. Die Schanzer se v příštím kole utkají s Borussií Dortmund, Köln doma přivítá Herthu Berlín.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kolín nad Rýnem toho v posledních zápasech moc neposbíral ale cítí že může preskočit Frankfurt a dostat se na pohárové příčky...... 1:0 (Modeste)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Jsem myslel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele