5. kolo
24.09.2016 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - SV Darmstadt 1:0

FC Augsburg se před vlastními fanoušky dočkal druhé výhry v sezoně. Ale kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby nebyl těsně před poločasovou pauzou vyloučen Leon Guwara.

Jako první se svým pokusem přišel hostující Florian Jungwirth. Pálil ovšem z dálky, takže Hitze příliš neohrozil. Jungwirth byl i u další akce ve 23. minutě. Jenže tentokrát sehrál zcela negativní roli. Ji Dong-Won se kolem něj prosmýknul a přihrál Raúlovi Bobadillovi, který napálil spojnici tyče a břevna. Takže pořád 0:0.

Jihoamerický útočník bohužel zápas kvůli střetu s Peterem Niemeyerem nedohrál. Die Fuggerstädter měli nadále více ze hry a před pauzou i tři solidní šance. Nejdříve to zkoušel Kostas Stafylidis z přímého kopu, pak Finnbogason před Esserem pozapomněl na razanci, a neujala se ani Schmidova pumelice.

Ještě před odchodem do kabin ve středovém kruhu zajel Leon Guwara ostře do nohy Daniela Baiera. V rozmezí nějakých pěti minut tak inkasoval dvě žluté karty a musel ze hřiště o chviličku dříve než všichni ostatní. Nutno dodat, že Baier se oklepal a nakonec byl až v nastavném čase druhého poločasu nahrazen Chrstophem Jankerem.

Domácí využili početní výhody prakticky ihned po návratu na plac. Koo Ja-Cheol z pravé strany nacentroval nějak k penaltovému puntíku, kde stál mezi dvěma darmstadtskými hráči zcela neobsazený Alfred Finnbogason a hlavou zamířil přesně k levé tyči, mimo lepší dosah brankáře Michaela Essera - 1:0.

Záhy poté mohl vyrovnat Marcel Heller, jenže neuspěl. O další dvě šance se postarali Ji Dong-Won a Finnbogason, ale skóre nenavýšili. I v závěrečné třetině utkání svěřenci Dirka Schustera, jenž v minulé bundesligové sezoně vedl právě SV Darmstadt, jasně kontrolovali a vytvořili si prostřednictvím Kačara, Ji Dong-Wona a Jonathana Schmida ještě další tři možnosti ke skórování, ale protože je nevyužili, zvítězili tím nejtěsnějším možným rozdílem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele