31. kolo
30.04.2017 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Augsburg - Hamburger SV 4:0

V důležitém souboji o záchranu byl jasně úspěšnější domácí Augsburg, který v domácím prostředí přehrál rivala z Hamburku vysoko 4:0, a opustil sestupové pozice. Díky cennému tříbodovému zisku se prozatím posunul na třináctou pozici s pětatřiceti body, ovšem v závěru sezóny ho i tak čeká tuhý boj. Hostující výběr naopak prohrál potřetí za sebou a je na šestnáctém barážovém místě s třiatřiceti body, za čtrnáctým Mainzem je však jen o skóre.

FC měl od začátku herně navrch a do první větší možnosti se dostal v 7. minutě, kdy si Kohr navedl balón blíže do středu a poté vypálil z osmnácti metrů, brankář Mickel vyrazil balón do strany. O sedm minut později vypálil z přímého volného kopu z dobrých třiceti metrů Stafylidis a pravý horní roh minul zhruba o půl metru. Augsburg pokračoval v aktivním pojetí hry i v dalším průběhu a dvě obrovské možnosti si vypracoval v polovině první půle.

Po tvrdé ráně Schmida z dvaceti metrů dokázal Mickel konečky prstů vytěsnit míč na tyč, vzápětí strážce Hamburku brilantně zlikvidoval i dorážku z mírného úhlu od Halila Altintopa. Sejný hráč přeci jen otevřel skóre nedělního duelu ve 28. minutě, kdy si naběhl na zpětnou nahrávku Schmida z pravého křídla a z první ze čtrnácti metrů umístil míč přímo ke vzdálenější konstrukci. O čtyři minuty později pálil těsně vedle levé tyče Stafylidis.

Altintop přidal svou druhou trefu v tomto zápase tři minuty před přestávkou, tentokráte si po rychlém přečíslení a křižné nahrávce Philippa Maxe naběhl k zadní tyči a snadno rozvlnil síť. V 56. minutě z další standardní situace napálil Baier pravou tyč, o tři góly to bylo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Nyní se prosadil Max, jenž využil nádherného přenesení Finnbogasona z pravé strany a poté z mírného úhlu mířil přesně k vzdálenější tyči.

Hamburk hrál v celém průběhu druhé housle a alespoň čestný úspěch mohl zaznamenat Lasogga, nicméně jeho pohotovou ránu z pětadvaceti metrů vyrazil před sebe pozorný gólman Hitz. Gólový účet uzavřel v 85. minutě střídající Raúl Bobadilla. Ten po necelých pěti minutách strávených na hřišti obdržel skvostnou kolmici za obranu od Maxe a svůj únik chladnokrevně zakončil kolem bezmocného Mickela.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele