13. kolo
04.12.2016 17:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Augsburg - Eintracht Frankfurt 1:1

Fotbalisté Augsburgu dokázali v domácím prostředí obrat o body kandidáta evropských poháru z Frankfurtu a nakonec se s ním rozešli smírně po výsledku 1:1. V tabulce tak zůstávají na třinácté pozici se čtrnácti body a znovu se lehce oddálili sestupovým pozicím. Naopak favorizovaný Eintracht zaznamenal nečekanou ztrátu a v Bundeslize je momentálně na páté příčce s pětadvaceti body o skóre za čtvrtým Hoffenheimem.

Utkání nebylo z diváckého pohledu příliš atraktivní, o něco zajímavější byl první poločas, ve kterém se diváci dočkali i obou vstřelených branek. Domácí sice měli o něco menší procento držení míče, ovšem naopak dokázali vyslat více střeleckých pokusů. Ve druhém dějství byla k vidění vyrovnaná bitva a nerozhodný výsledek byl zcela zasloužený. Hosté vstoupili do utkání naprosto skvěle a už v 11. minutě se dostali do vedení.

Po dlouhém nákopu Abrahama z vlastní poloviny dokázal Meier sklepnout balón k volnému Branimiru Hrgotovi a ten po hezkém zpracováním zamířil z voleje z osmnácti metrů přesně k pravé tyči, brankář Hitz se po balónu natahoval marně. Nicméně domácí na sebe nenechali s vyrovnáním příliš dlouho čekat, ve 34. minutě skóroval Dong-Won Ji. Rohový kop z levé strany odhlavičkoval Abraham pouze za hranici pokutového území právě na kopačku Wona.

Pětadvacetiletý korejský útočník následně vystřelil z dvaceti metrů a trefil se náramně do bližšího horního rohu, brankář Hradecky zůstal pouze zkoprněle stát na brankové čáře. Po změně stran gólových akcí ubylo a více jak šestadvaceti tisícové publikum sledovalo nepřesnosti na obou stranách. Frankfurt mohl otočit vývoj v 65. minutě po akci střídajícího Barkoka, avšak bránící Stafylidis dokázal odhlavičkovat balón na poslední chvíli do bezpečí.

Ve zbývajících minutách nemusel ani jeden z brankářů vážněji zasahovat, obě defenzívy udržely koncentraci až do závěrečného hvizdu. Augsburg v příštím kole zavítá na půdu Hamburku a proti soupeři z konce tabulky určitě chce uspět. Frankfurt v domácím prostředí přivítá momentálně asi největšího konkurenta z Hoffenheimu a čeká ho tak další těžká bitva.

Autor: Viktor Sandev / bundesliga.de, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele