33. kolo
13.05.2017 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Augsburg - Borussia Dortmund 1:1

Druhé místo získá letos v Bundeslize Lipsko a na ambiciózní Borussii Dortmund tak zbývá boj o bronzovou příčku, o kterou má z pochopitelného důvodu, kterým je přímý postup do základní skupiny Champions League a s tím související vyhnutí se nevyzpytatelnému play-off, zájem také Nagelsmannův Hoffenheim.

Ten v souběžně hraném utkání v na branky bohatém střetnutí porazil na Weser Stadionu Brémy 5:3, Borussia tak pro udržení třetí pozice před posledním bundesligovým víkendem museli odvézt z Augsburgu alespoň bod.

BVB však chtělo na hřišti baráží ohroženého mužstva Manuela Bauma vyhrát, úvod zápasu se však Tuchelově celku příliš nepovedl. V sedmnácté minutě mohli jít augsburgští do vedení, když se do velmi slušné příležitosti dostal islandský forvard Alfred Finnbogason, Bürki však ukázal své kvality a skóre se neměnilo.

O šest minut později pak musel kouč hostí Tuchel nedobrovolně sáhnout k prvnímu střídání. Ze hřiště kvůli zranění kotníku odstoupil středopolař Julian Weigl a na hřišti ho nahradil Erik Durm. Krátce po vynucené změně v sestavě BVB se pak souboj forvarda Augsburgu se švýcarským brankářem odehrál znovu, tentokrát však vyzněl o poznání příznivěji pro Finnbogasona - ve dvacáté osmé minutě šli tak domácí do vedení 1:0.

Radost z výsledku však místním příznivcům vydržela jen čtyři minuty. Pak poslal Šindži Kagawa do vápna balon, jenž za Hitze do sítě dostal kdo jiný, než Pierre-Emerick Aubameyang. Boj o korunu krále střelců mezi gabonským kanonýrem a polským ostrostřelcem Lewandowským z Bayernu Mnichov tak stále není rozhodnut.

Druhá půle už branky nenabídla a Augsburg slaví důležitý bod - naopak Dortmund si zkomplikoval cestou za bronzovou příčkou a za týden musí uhrát více bodů než Hoffenheim.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele