1. kolo
27.08.2016 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 1:0

Eintracht Frankfurt porazil na svém stadionu Schalke nejtěsnějším možným rozdílem. A to ještě Orli dohrávali o deseti a dovolili si neproměnit penaltu.

V první obrovské příležitosti se už ve 4. minutě ocitnul domácí Mijat Gaćinović, ale jeho pokus do vzdálenějšího rohu branky nakonec nezamířil. V 8. minutě vyzval Makoto Hasebe ke skórování čerstvou posilu Branimira Hrgotu a Ralph Fährmann měl co dělat, aby vytěsnil balon na břevno. Následně bývalý hráč Borussie Mönchengladbach nahrával Alexandru Meierovi, který přestřelil z nějakých deseti metrů.

Frankfurtský kapitán se však dočkal už o tři minuty později. Naldo nepřesdvěčivě odkopnul balon jenom k Husztimu, který okamžitě posunul do vápna na Meiera, jenž levačkou po zemi zařídil domácím vedení - 1:0. Po třiadvaceti minutách hry dopřál Wolfgang Stark všem aktérům pauzu na pití, během které ke svým svěřencům důrazně promlouval Marcus Weinzierl.

Hrgota s Meierem nadále zlobili, nicméně po půl hodině hry zvedal nad hlavu ruce Klaas-Jan Huntelaar. Jenže v době Aogovy přihrávky stál v ofsajdu. V závěru prvního poločasu se po rohovém kopu dostal k hlavičce Maxim Choupo-Moting, ale Lukas Hradecky stál přesně tam, kde stát měl. Do šaten se tedy šlo za stavu 1:0.

V 68. minutě se prohnal do vápna Gaćinović a Caicarovi nezbylo nic jiného, než ho faulovat. Fährmann však přečetl Meierovy úmysly a skočil na správnou stranu (ze svého pohledu doleva). Frankfurtští tedy nadále vedli pouze o gól. V 79. minutě Bentaleb nabil Huntelaarovi za obranu a Michael Hector jej musel přidržet za dres. Dostal za to červenou kartu.

Fotbalista z Holandska se hned v zápětí dostal ke střele, ale Lukas Hradecky svůj tým výborným zákrokem podržel. Následně to ještě zkoušeli Huntelaar, Max Meyer a Choupo-Moting, avšak jejich pokusy byly spíše propagační. Eintracht tedy připisuje první tři body a po reprezentační pauze se chystá na Darmstadt, kdežto die Königsblauen doma přivítají Bayern Mnichov.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-5

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele