30. kolo
22.04.2017 15:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 3:1

Půst to byl dlouhý, ale už skončil. Eintracht Frankfurt si poradil s Augsburgem, přičemž na tom má velkou zásluhu Marco Fabián, jenž vstřelil dva góly. Hosté tedy zůstávají namočeni do hry o záchranu.

Už v 9. minutě chyboval ve středu hřiště Ante Rebić, načež se die Fuggerstädter dostali do přečíslení, které zakončil Halil Altintop chytrou přihrávkou na Jeffreyho Gouweleeuwa a ten ve spolupráci se vzdálenější tyčí otevřel skóre tohoto utkání - 0:1. Odpovědět mohl ihned po rozehrávce Fabián, ale na Hitze ještě nevyzrál.

Ve 29. minutě našel Oczipka v dobré pozici Branimira Hrgotu, jenže ten se svou příležitostí naložil prachbídně. Pak to zase zkoušel neúnavný Mexikán, ale byl znovu vychytán a hostující jednička si poradila i s následnou dorážkou Timothyho Chandlera. V závěru úvodního dějství ještě stačil nepřesně hlavičkovat Martin Hinteregger.

Hned na začátku druhé půle poslal do hry Niko Kovać čerstvé síly, aby více probudil, a pokud možno i zefektivnil ofenzivu. V 53. minutě však střílel Ante Rebić, nicméně své zaváhání vedoucí k úvodní brance neodčinil. A nepovedlo se mu to ani deset minut poté. Na druhé straně se musel Hradecky činit proti šancím Ji Dong-Wona a střídajícího Juliana Güntera-Schmidta, který to zkoušel hned dvakrát.

Orli nehodlali prohrát a začali po hřišti vskutku takřka létat. Vyplácet se to začalo v 78. minutě. Přetažený centr doletěl až na zadní tyč k Chandlerovi, který jej posunul hlavou ke druhé tyči. Marwin Hitz sice dělal, co mohl, ale radost Fabiána z gólu nepřekazil - 1:1. V 85. minutě mohl domácí poslat do vedení Mijat Gacinović, leč těsně přestřelil.

Následný pokus jeho mexického spoluhráče byl ovšem zase gólový. Frankfurtští rozehráli pěknou akci. První střela sice ještě byla zblokovaná, nicméně následná dorážka zapadla přesně k levé tyči - 2:1. Nutno podotkout, že Marco Fabián si celou akci i sám založil. Jenže to ještě nebylo ze strany celku z Commerzbank-Areny vše.

V nastaveném čase využil ležérní malé domů Ante Rebić. A protože Hitz byl v té době daleko z brány, mohl zasouvat do prázdné - 3:1. Eintracht tedy může po velice dobrém výkonu nadále pomýšlet na evropské poháry. Příště se utká s Hoffenheimem, zatímco Augsburg přivítá doma v důležitém duelu Hamburk.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele