3. kolo
17.09.2016 18:30 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy 4:1

Také ve večerním duelu stejně jako ve většině sobotních zápasů padalo hodně gólů. Borussia Mönchengladbach před vlastními fanoušky jednoznačně přehrála Brémy 4:1. Svěřencům Andrého Schuberta nadmíru vyšel zejména první poločas, do kabin šli totiž za téměř rozhodnutého stavu 4:0, a ani zlepšený výkon hostů po přestávce nic na vítězství Hříbat nezměnil.

Domácí začali aktivně a do vedení šli již po jedenácti minutách hry. Raffael se perfektně uvolnil ve středu pole, poslal do úniku Fabiana Johnsona, který našel v šestnáctce volného Thorgana Hazarda a pro nějž už byl problém uklidit míč podél Jaroslava Drobného, který dnes dostal přednost namísto Felixe Wiedwalda. Zkušený brankář však na tento zápas nebude vzpomínat v dobrém.

Druhá branka přišla zanedlouho. Když už se zdálo, že Jannik Vestergaard pod tlakem při rozehrávce jen odehraje míč někam na zdař bůh, vykouzlil nádherný dalekonosný pas na Hazarda, který přesprintoval bránícího Diagneho a Drobný byl znovu bez šance. Rodák z Vysočiny krátce nato navíc zavinil penaltu, když po zmatcích v defenzivě trochu nešikovně poslal k zemi Larse Stindla a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Raffael.

Do poločasové přestávky Mönchengladbach ještě jednu branku přidal. Centr Larse Stindla Ludovic Sané odvrátil jen k Raffaelovi, brazilský špílmachr dostal ve vápně mnoho prostoru a proto z otočky zvýšil již na 4:0. Zajímavostí je, že Borussia v prvním poločase vyhrála na střely na branku 7:0, po změně stran už ale statistiky ukazovaly poměr 0:5.

Werder se nicméně na nějaké zdramatizování duelu nezmohl, závěrečná čtvrthodina každopádně nabídla nezaujatému fanouškovi ještě dobrou zábavu. V hlavní roli byl Aron Jóhannsson. Americký reprezentant s islandskými kořeny nejprve nevyužil obrovskou šanci, načež následně pěkným obloučkem vybídl ke skórování Serge Gnabryho a někdejší hráč Arsenalu parádním volejem alespoň trochu potěšil příznivce Brém.

Ti ale už určitě nebyli spokojeni s nadcházející situací, Jóhannsson totiž neudržel nervy na uzdě, neunesl, že na něj nebyl odpískán faul a po několika peprných výrazech směrem k hlavnímu rozhodčímu ho Tobias Stieler k překvapení všech okamžitě vyloučil. Tím definitivně pohřbil jakékoliv naděje hostů na dobrý výsledek. Werder prohrál v Borussia Parku 4:1.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Noustress

4:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele