34. kolo
20.05.2017 15:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - SV Darmstadt 2:2

Po vzájemné remíze si ani jeden celek v tabulce nepolepšil. Zatímco Darmstadt ani nemohl, protože o jeho posledním místě bylo dávno rozhodnuto, Mönchengladbach ještě usiloval alespoň o konečné sedmé místo, jenže k tomu potřeboval nutně vyhrát. Čtyřiapadesátitisícová návštěva na Borussia-Parku byla svědkem celkově čtyř branek.

Domácí přitom od tříbodového výsledku nebyli daleko. Dvakrát se jim podařilo dostat do vedení, dvakrát ale soupeř dokázal srovnat, přitom Marcel Heller zařídil poslední přesný zásah tohoto souboje v poslední minutě. Kdyby Die Fohlen přece zvítězili, posunuli by se aspoň na osmou pozici, takhle však zůstali jen na svém.

Hazard byl první, kdo se dostal do větší příležitosti, v 6. minutě zkusil překvapit hostujícího gólmana Daniela Heuera zakončením z poměrně těžkého úhlu, a jeho levačka nakonec skončila na rukavicích jeho protivníka. Ve 23. minutě mířil velmi dobře na bližší tyčku Stindl, i v tomhle případě si však Daniel Heuer skvěle poradil.

Borussia byla směrem dopředu i nadále aktivnějším a kreativnějším mužstvem, Johnson se pravačkou snažil propálit Daniela Heuera, ten ale zase parádně zasáhl. A když ani Hofmann jedenáct minut před přestávkou z blízkosti nevyzrál na stále výtečně chytajícího Daniela Heuera, museli si diváci na góly počkat až do druhého dějství.

V 50. minutě se již Mönchengladbach ujal zcela zaslouženého vedení. Hazard původně svým centrem do brankového území hledal své spoluhráče, nakonec však ani nemusel, jelikož míč trošku překvapivě skončil v síti. Darmstadt odpověděl v 63. minutě hodně šťastným způsobem, hlavička Colaka se totiž odrazila od Schipplocka za brankovou čáru.

Jenže nerozhodný stav nevydržel dlouho a jen o dvě minuty později Borussia znovu kontrolovala průběžný rezultát. Hofmann svým pasem zprava našel hlavu Raffaela, jenž z blízkosti pohotově zacílil. V poslední minutě určil konečnou plichtu Heller, jenž stál ve správnou chvíli na správném místě a prosadil se snadnou střelou z dorážky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Lorcan

Darmstadt se důstojně rozloučí s bundesligou a vyválčí alespoň bod !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele