30. kolo
22.04.2017 18:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 2:3

Souboj dvou Borussií vyzněl lépe pro tu dortmundskou, která nakonec dokázala strhnout výhru na svojí stranu. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a definitivní rozuzlení přinesla až 87.minuta a branka Raphaëla Guerreira. Schwarzgelben tak poskočili na klíčové třetí místo před Hoffenheim, zatímco Hříbatům patří desáté místo.

54 tisíc diváků v Borussia-Parku sledovalo velice atraktivní souboj a parádní přestřelku, se šťastným koncem pro hosty. Utkání začalo pěkně zhurta, už v 9.minutě byl v pokutovém území faulován Pulišić a byla nařízena penalta pro Dortmund, kterou následně Marco Reus suverénně proměnil. Jen o dvě minuty později byl v další velké šanci Dembelé, ale BVB do dvougólového trháku nešlo.

Místo toho přišlo o zraněného Nuriho Sahina, jehož na trávníku nahradil Mikel Merino. Svěřenci trenéra Tuchela dál udávali tempo hry a po Reusově zakončení dobře zasáhl obránce Strobl. Hříbata toho v prvním poločase zas tolik nepředvedli, přesto dokázali před přestávkou srovnat stav. Rozehrávku Dortmundu vystihl Hahn, který posunul balón na Larse Stindla a ten překonal vyběhnutého Bürkiho.

Nabuzený Mönchengladbach pak zpražil Schwarzgelben krátce po změně stran, když strhl vedení na svojí stranu. Obrana Schwarzgelben nedokázala natrvalo odvrátit rohový kop a hrozící nebezpečí si nakonec srazil do vlastní sítě Marcel Schmelzer. Na tahu byl nyní Dortmund a jeho odpověď neměla dlouhého trvání. Dembelé kolmicí vysunul rychlonohého Aubameyanga, ten se zbavil povyběhnutého brankáře a do prázdné branky zakončil. Za chvíli mohlo BVB opět vést, ale Pulišić narazil na překážku jménem Sommer. Předvedl se i Bürki, který pro změnu lapil střelu Hermanna.

Dortmund byl ale lepší a nakonec rozhodl. Guerreiro nejprve promarnil oborvskou příležitost, když orazítkoval jen tyč, ale v 87.minutě si vše bohatě vynahradil. Castro mu poslal na hlavu přesný centr a Sommer neměl nárok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady už by měl Dordmund konečně zabrat... i když Hříbata jsou doma cekem silní.. No nebude to lehké ale i tak hádám 1:2/3

Reagovat
smazaný uživatel

Pí**** třebalo by nastavit úpravu textu po odeslání - Dortmund**

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele