14. kolo
11.12.2016 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 1:0

Souboj dvou celků, jenž mají za sebou podzimní účinkování v evropských pohárech, hostil Borussia-Park v Porýní. Zatímco domácí Gladbach si ovšem svou účast v pohárové Evropě protáhne do jara, když se v obtížné skupině s Manchesterem City a Barcelonou dokázal umístit na třetím místě a tím pádem postoupit do vyřazovací fáze Evropské ligy, pro Mohuč třetí příčka v základní skupině druhé nejprestižnější evropské pohárové soutěže za belgickým Anderlechtem a francouzským Saint-Étienne znamená pohárový konec a svěřenci Martina Schmidta se tak mohou soustředit pouze na domácí ligu.

Samotné utkání desátého a třináctého týmu nejvyšší německé soutěže ovšem příliš zajímavých věcí k vidění nenabídlo. Brankové příležitosti jsme v první půli v podstatě neviděli vůbec a emoce tak vzbudila leda žlutá karta, kterou v třinácté minutě od rozhodčího dostal domácí hráč André Hahn. První skutečně zajímavý moment tak nabídla až třicátá šestá minuta, kdy se do útoku dostali hráči Mohuče. Hosté se po kombinační přízemní akci dostali až do šestnáctky, odkud pálil Karim Onisiwo. Jeho střela však postrádala razanci a švýcarská reprezentační jednička Yann Sommer si s jeho pokusem bez obtíží poradil a míč pohodlně skryl v náručí.

Podobně nudné bylo i dění v poločase druhém, domácí fanoušky tak probudila až branka Gladbachu, jenž v sedmdesáté šesté minutě vstřelil Andreas Christensen. Ten se k balonu dostal po rohovém kopu a přesnou dorážkou dostal míč za záda Jonase Lössla.

Nejkontroverznější moment zápasu přinesla osmdesátá devátá minuta. Mohuči se totiž po závaru před brankou Hříbat podařilo vstřelit branku, kteoru ovšem hlavní sudí neuznal. Nejednalo se přitom ani o ofsajd, ani o faul na brankáře, a arbitr tak Nulapětky okradl o regulérní gól. Aby toho pro Mohuč nebylo málo, definitivně hostům šanci na remízu zhatila červená karta, jenž dostal za minutu Gbamin.

Gladbach tedy se štěstí porazil Mohuč a přerušil tak dlouhou řadu utkání bez vítězství.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele