34. kolo
20.05.2017 15:30 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Werder Brémy 4:3

Borussia Dortmund nakonec doma uhrála konečné třetí místo, ale k výhře nad Werderem Brémy měla chvílemi hodně daleko. Rozhodnutí thrilleru, v něžm padlo sedm branek, se diváci dočkali až v samém závěru, kdy se z druhé domácí penalty prosadil Pierre Aubameyang. K jeho dvěma gólům stejný počet vlastních příspěvků přidal ještě Marco Reus.

Borussia zvládla hodně dramatickou přestřelku s Werderem a nestranný divák musel být nadšen. Dočkal se sedmi branek, mnoha akcí a skvělé podívané jako takové. Domácí publikum se dočkalo svých miláčků, mezi nimiž od prvních minut nechyběli Ginter, Papastathopoulos, Dembèlé, Şahin, Kagawa, Guerreiro, Aubameyang nebo Reus. Za hosty nastoupili například Gebre Selassie, Delaney, Junuzović, García nebo Kruse.

Domácí začali hodně zostra. Borussia rozehrála rohový kop a po hlavičce obránců Sokratise Papastathopoulose se na vzdálenější levé tyči ocitl v obrovské šanci Pierre-Emerick Aubameyang. Ten však trefil jen brankáře Felixe Wiedwalda! O pár chvil už se skóre měnilo. Fin Bartels poslal před bránu z pravé strany šestnáctky nebezpečnou přihrávku a s ní si ještě Durm poradil. Na dorážku Zlatka Junuzoviće už ale obrana Dortmundu neměla nárok.

Borussia prohrávala a začala tlačit. Sokratis poslal do šestnáctky z pravého křídla parádní centr na hlavu Pierra Aubameyanga, který však hlavou minul. O chvíli později Marco Reus postupoval obranou až k vápnu a z úhlu jeho centr málem zapadl do brány! Tlak Vos pokračoval a Wiedwald musel zasahovat dobrým zákrokem proti ráně Raphaëla Guerreira zpoza šestnáctky.

Ousmane Dembèlé rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a hlavou minul břevno Matthias Ginter. Po 30ti minutách už to Borusii vyšlo. Šindži Kagawa narýsoval parádní nahrávku na Marca Reuse, který se štěstím propasíroval míč do sítě - 1:1.

Hned poté si Zlatko Junuzović naběhl do šestnáctky na skvělý pas za obranu, jenže Roman Bürki proti němu rychle vystartoval. Ousmane Dembèlé našel v šestnáctce Pierra Aubameyanga, který pár minut před koncem první půle strhl vedení na stranu domácích!

Start do druhé půle vyšel mnohem víc hostům. Max Kruse si na levé straně hřiště naběhl na krásný pas a udělal ve vápně zasekávačku obránci. Následně našel zkušeného záložníka Fina Bartelse, který prostřelil vše před sebou - 2:2. Raphaël Guerreiro z levé strany pokutového území a ostrého úhlu posílal do vápna, ale předvedl se brankář Wiedwald!

Po hodině hry dokázal Max Kruse po nahrávce Zlatka Junuzoviće přehodit vybíhajícího brankáře Romana Bürkiho a hosté vedli o jednu branku! Jenže dlouho se z vedení neradoval. Lamine Sané fauloval ve vápně Marca Reuse a pískala se penalta. K ní se postavil samotný Marco Reus a bez větších potíží prostřelil brankáře Wiedwalda - 3:3.

Borussia náhle chytila druhý dech a pokračovala v náporu. Do konce utkání jí zbývalo ještě dost času na případný obrat. Krátce poté pálil zpoza šestnáctky přesně k levé tyči po zemi Šindži Kagawa a Wiedwald musel zase zasahovat. Osudová chvíle přišla pár minut před koncem.

Už se zdálo, že domácí nedosáhnou na výhru. Philipp Bargfrede však v 88. minutě fauloval aktivního Pulišiće ve vápně a sudí pískal druhou penaltu pro domácí! K ní se postavil Pierre Aubameyang a přesnou ranou poslal do vedení Borussii! Ta už vedení udržela do konce a bere tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele