21. kolo
18.02.2017 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 3:0

Fotbalisté Dortmundu dokázali napravit své nedávné nezdary s Darmstadtem a Benfikou a dnes v Signal Iduna Parku jednoznačně přehráli Wolfsburg. Svěřenci Thomase Tuchela dnes produkovali fotbal, na jaký jsme při jejich špičkových výkonech zvyklí. Jeden gól dal Lukasz Piszczek, jeden Ousmane Dembélé a jeden si Vlci dali sami.

Borussia dnes zápasu od začátku dominovala a výsledek zcela odpovídá dění na hřišti. První velkou šanci neproměnil po čtvrthodině kanonýr Pierre Emerick-Aubameyang, když při střele z úhlu ztroskotal na výborném Benagliovi.

O chvíli později už se ale skóre měnilo, po zmatcích v šestnáctce Wolfsburgu vrátil míč před bránu Piszczek a dezorientovaný Jeffrey Bruma balón nešťastně uklidil za záda vlastního brankáře. Družina Valériena Ismaëla v úvodním dějství zahrozila pouze jednou, v závěru poločasu to z hranice šestnáctky zkoušel Yunus Malli a moc nechybělo, aby z čistajasna vyrovnal.

Krátce po změně stran Dortmund přidal druhou pojišťující trefu. Aubameyang vrátil míč do šestnáctky, centr propadl až k Lukaszi Piszczekovi a ten přesnou hlavičkou k pravé tyči překonal Diega Benaglia. Na 3:0 mohl záhy zvýšit Dembélé, trefil však jen tyč.

Zaplněný stadion se nicméně třetího gólu dočkal zanedlouho. Polák Piszczek, který byl dnes u všech tří gólů, odcentroval a důrazný Dembélé nechytatelným koníčkem upravil na konečných 3:0. Domácí mohli poté ještě několikrát svůj náskok navýšit, nejblíže byl tomu v 78. minutě Kagawa, jenže Aubameyang jeho hlavičku do prázdné branky ještě nesmyslně tečoval a jelikož stál v ofsajdu, rozhodčí branku uznat nemohl.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele