32. kolo
06.05.2017 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim 2:1

Dvě kola před koncem Bundesligy se Dortmund posouvá na klíčovou třetí pozici, která znamená přímý start v základní skupině Ligy mistrů. Schwarzgelben přehráli v přímém souboji Hoffenheim 2:1, když se o branky podělily Marco Reus a Pierre-Emerick Aubameyang. Za hosty snižoval z pokutového kopu Kramarič.

Hoffenheim nevstoupil do zápasu vůbec dobře a poprvé inkasoval už ve 4. minutě, byť za poměrně sporné situace. Reus vstřelil po kontaktu Castra branku, ale zřejmě stál v ofsajdu. Sudí zápasu se však po vzájemné dohodě usnesli na uznání branky, takže Borussia vedla 1:0. Domácí byli nadále aktivnější a brzy mohli vést už 2:0. Marco Reus si nejprve pomohl při zpracování rukou, což sudí nepostřehli, ale když stejný hráč napálil ve vápně Kadeřábkovu ruku, rozhodl se odpískat pokutový kop. Hoffenheim mohl protestovat jak chtěl, sudí verdikt neodvolal a tak bylo na Baumannovi, aby si případně s penaltou poradil. A povedlo se, i když Baumann nakonec zasahovat nemusel. Aubameyang poslal penaltu mimo tyče!

Až poté se osmělili i hosté, Kadeřábkovu přihrávku trefil Wágner a Bürki musel zasahovat. Hoffenheim vyrovnal hru, ale skóre se mu v prvním poločase vyrovnat nepodařilo.

Už v 58.minutě se trenér Hoffenheimu rozhodl pro střídání a ze hry stáhl Pavla Kadeřábka. U balónu byl ale Dortmund a po Reusově zakončení měl Baumann co dělat, aby balón vyrazil. V 64.minutě zase pálil nad Ginter a Borussii se ne a ne podařit vstřelit druhý gól. Vestfálsko si mohlo oddechnout až osm minut před koncem, kdy Piszczekův centr poslal do tyče Guerreiro a od ní se balón odrazil přesně k Pierru Emericku Aubameyangovi, který bez problému trefil prázdnou branku.

Ale Dortmund neměl mít klid. Vzápětí přidržel Sokratis Wagnera a sudí Brych odpískal penaltu i ve prospěch Hoffenheimu. Andrej Kramarič ho na rozdíl od Aubameyanga proměnil a ještě zadělal na pořádné drama. Čas ale pro hosty kvapil a ti se nakonec už do žádné další šance nedostali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nechal si Dortmund ostré právě na tento zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele