27. kolo
04.04.2017 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hamburger SV 3:0

Souběžně se šlágrem kola, o který se postarali hráči Hoffenheimu a Bayernu Mnichov, se v Signal Iduna Parku, jenž je neporazitelnou pevností dortmundské Borussie, místní Schwarzgelben utkali s Hamburkem - tedy s týmem, jenž byl ještě před pár týdny jedním z hlavních favoritů na sestup, ale po sérii dobrých výsledků už jeho situace nevypadá zdaleka tak bledě...

I přes vítězství, která mužstvo Markuse Gisdola slavilo byl však favorit zápasu jasný. Tuto roli Žlutočerní potvrzovali od samého úvodu a už v páté minutě mohli jít do vedení zásluhou Aubameyanga. Nejlepší střelec Dortmundu si však vylámal zuby na připraveném René Adlerovi, jenž gabonského kanonýra fantasticky vychytal.

O sedm minut později však už zkušený brankář HSV lovil míč ze své sítě. Rozhodčí odpískal ve prospěch BVB přímý volný kop. K jeho exekuci se postavil Gonzalo Castro a střela německého středopolaře skončila u levé tyče branky Hamburku. Adler udělal nejprve pohyb na druhou stranu a následně už na míč nestihl zareagovat, z čehož vznikl úvodní gól zápasu.

Do konce prvního poločasu se už Žlutočerným i přes další šance Aubameyanga skórovat nepodařilo a do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro BVB. Vzhledem k neproměněným příležitostem Dembelého či znovu Aubameyanga se tak další branku Dortmundu podařilo vstřelit až v osmdesáté první minutě. To vybídl po parádní individuální akci Aubameyang spoluhráče Kagawu a japonský ofenzivní záložník měl už snadnou práci.

Nejlepší hráč Dortmundu nakonec přidal i druhou branku v utkání, když v nastaveném čase tentokrát po Kagawově přihrávce upravil konečné skóre duelu na 3:0.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele