32. kolo
06.05.2017 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - SV Darmstadt 1:0

Souboj jistého mistra s posledním týmem skončil výhrou Bayernu, ale nic jednoznačného to ze strany svěřenců Carla Ancelottiho nebylo. Darmstadt dokonce sahal po vyrovnání, ale penaltu Altintopovi zneškodnil náhradní brankář Starke. Rozhodující trefu tak obstaral Juan Bernat, který se prosadil už v prvním poločase.

Dle očekávání měl Bayern velkou převahu, ale zužitkovat jí dokázal v prvním poločase pouze jednou. V 18.minutě se rozhodl zakončit individuální akci Juan Bernat a Esser poprvé inkasoval. Za chvíli mohl přijít další gól, ale Esser výborně vychytal hlavičkujícího Müllera. Zasahovat musel i Starke, který se postavil do branky místo zraněného Neuera i náhradníka Ulreicha. Ve 31.minutě dobře vychytal ojedinělou akci Darmstadtu, kdy Platte pálil z otočky. Bayern měl soustavnou převahu, ale žádný další gól už v první pětačtyřicetiminutovce nepadl.

Ani ve druhém poločase to žádné gólové hody nebyly. Mnozí fanoušci v Alianz Aréně možná čekali, že Bayern svého soupeře jednoznačně přejede, nicméně nebylo tomu tak. V 64.minutě navíc hosté sahali po senzačním vyrovnání, po rohovém kopu ale předvedl skvělý zákrok Starke. Darmstadtu to nevyšlo ani o minutu později, kdy Schipplock už Starkeho překonal, ale z ofsajdu.

Favorizovaný Bayern přestával čím dál více hrát a Darmstadt cítil šanci na úspěch. Pět minut před koncem zápasu měl dokonce možnost pokutového kopu, Hamit Altintop ho však kopl bídně, Starke vystihl směr a penaltu zneškondil. Svěřenci Carla Ancelottiho mohli výsledek defintivně pojistit v nastaveném čase, ale rychlé přečíslení 4 na 1 nevyřešil dobře Ribéry. Bayern nakonec poslední tým soutěže Darmstadt porazil, ale nic přesvědčivého to nebylo. Darmstadt zároveň definitivně sestupuje do druhé nejvyšší soutěže.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Trochu bych zarotoval sestavou, at si zahrajou i ti, co dostavali malo prostoru v sezone.

Ulreich - kimmich, boateng, hummels, alaba - sanches, thiago - costa, muller, coman - lewa

6-0: lewa ⚽️⚽️⚽️, muller ⚽️, coman ⚽️, thiago ⚽️

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele