8. kolo
22.10.2016 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 2:0

Hned několik negativních sérii dnes protrhl mistrovský Bayern. Po dvou zápasech opět dokázal v Bundeslize zvítězit, po čtyřech utkáních pak konečně porazil neoblíbeného soka z Mönchengladbachu. Ačkoliv hosté sebevědomě prohlašovali, že jedou do Allianz Areny opět vyhrát, jejich předvedená hra tomu rozhodně neodpovídala a domácí zvítězili takříkajíc "v suchém triku".

Svěřenci Carla Ancelottiho dominovali od samého úvodu, drželi míč a čas od času ohrožovali Yanna Sommera. V 9. minutě Arjen Robben oslovil rozběhnutého Rafinhu, ten si elegantně obhodil Vestergaarda a rovnou z voleje vypálil, jaká škoda že jen do boční sítě. Chvíli nato už Robben zakončoval sám a po své typické akci pálil těsně vedle zadní tyče.

Skóre se poprvé měnilo po čtvrthodině hry. Opět se jednalo o spolupráci Robben - Rafinha, druhý jmenovaný potom poslal do šestnáctky nadýchaný centr a Arturo Vidal mezi dvěma bránícími zadáky jako jediný z této trojice vyskočil a nedal Sommerovi nárok zasáhnout.

Na druhý gól si zaplněná Allianz Arena musela do 31. minuty. Tehdy odcentroval tentokráte z levé strany David Alaba, míč propadl až na zadní tyč k Douglasi Costovi, jenž balón uklidil nekompromisní dělovkou do protipohybu brankáře k levé tyči. Od tohoto momentu se hráči Bayernu tak nějak uspokojili s výsledkem a snažili se především držet míč na kopačkách.

Borussia se nicméně nezmohla na žádný odpor a za celý zápas ani jednou nevystřelila mezi tři tyče. Prakticky jedinou šanci ke skórování měli hosté v 71. minutě, kdy si na Stroblův přetažený centr naběhl Christoph Kramer a v těžké pozici z bezprostřední blízkosti orazítkoval tyčku.

Domácí si čas od času vytvořili zajímavou příležitost, žádnou další už ale nevyužili. V obrovské šanci selhal například Robben, který po krásné kooperaci Vidala s Costou z pár metrů vysoko přestřelil. V závěrečných minutách pak své spoluhráče několikrát podržel Yann Sommer, když vytáhl pokus střídajícího Renata Sanchese i povedený přímý kop Davida Alaby.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
Bastaron

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Pojdme BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Giginek

Reagovat
pawelFCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele