30. kolo
22.04.2017 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 2:2

Velice cenou remízu 2:2 si z Alianz Arény odváží Mohuč. Na půdě Bayernu dvakrát vedla, ale domácí pokaždé srovnali stav. Favorizovaný Bayern ale nehrál dobře a i když je stále v čele Bundesligy, má o čem přemýšlet.

Bayern má za sebou velice rozpačitý týden, ve kterém ve třech případech nedokázal ani jednou zvítězit. To se mu zas tak často nestává. Po bezbrankové remíze s Leverkusenem a porážce na Realu Madrid v prodloužení, dnes nezvládl zápas v Alianz Aréně a s Mohučí jen remizoval 2:2.

Carlo Ancelotti udělal oproti zápasu v Madridu několik změn zejména v defenzívě, včetně brankařského postu. Mezi třemi tyčemi nestál Manuel Neuer, nýbrž Sven Ulreich. Vstup Bavorů do utkání nebyl vůbec šťastný, už ve 4.minutě zaskočil favorita přesnou přízemní střelou Bojan Krkič, mladičký Španěl dokonale využil zaváhání Rafinhy a povyběhnutý Ulreich poprvé inkasoval. A Bayern dál chyboval a Öztunali se za chvíli řítil do další tutovky, Ulreich ho ale skvěle vychytal. Bylo to klasické nedáš-dostaneš, protože hned vzápětí Bayern srovnal. Robben si vyměnil balón se starým známým Ribérym a z úhlu překonal Hutha - 1:1.

Domácí ale nehráli dobře, byli sice dle očekávání častěji na míči, ale to samo o sobě nic neznamenalo. Zvláště když pět minut před koncem prvního poločasu fauloval ve vlastním vápně Rafinha a sudí odpískal ve prospěch Mohuče pokutový kop. Daniel Brośinski zvolil stejný směr střely kam skákal Ulreich, ten si sice na míč sáhl, ale zachytit či vyrazit ho nedokázal. Mohuč tak překvapivě ovládla první poločas.

Ani druhý poločas nepřinesl drtivý tlak Bavorů. Mohuč byla velice dobře připravena, skvělé bránila a Bayern to měl složité. Stačila však chvíle nepozornosti a trocha prostoru pro Thiaga Álcantaru, který zpoza vápna přízemní střelou k tyči srovnal na 2:2. Mohuč čekaly ještě krušné časy, Bayern se tlačil dopředu, ovšem strhnout vedení na svojí stranu už nedokázal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

super analýza... do preview napíšete že Zraněný sval do hry nepustí Müllera a do pravděpodobný sestavy napíšete do útoku Müller.... velice odborně a dlouze u toho někdo přemýšlel než dokázal napsat.... ztráta času si ten blábol číst

Reagovat
smazaný uživatel

tak ted se musím omluvit moje chyba špatně jsem si to přečetl. M'ller který má zraněný sval je z Mohuče...Ještě jednou pmluva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele