24. kolo
10.03.2017 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Werder Brémy 1:1

Páteční bundesligová předehrávka bývá synonymem nudy, tentokrát však úvodní utkání dalšího fotbalového víkendu v Německu nabídlo vskutku interesantní podívanou. Už po dvou minutách mohl jít do vedení Werder, když po rohovém kopu hlavičkoval český pravý bek Theo Gebre Selassie, gólman Leverkusenu Leno si však s jeho pokusem poradil.

O pět minut později naopak propukli v jásot fanoušci domácího mužstva. Zatímco střela Juliana Brandta skončila na břevně Wiedwaldovy branky, následná hlavička dobíhající Kevina Vollanda už za zády německého brankáře skončila a Bayer vedl 1:0.

Ve třicáté prvé minutě mohl na rozdíl dvou branek zvýšit Wendell, avšak se střelou levého beka Werkself si Wiedwald poradil a další gól do své sítě nepřipustil. První poločas tak už žádný další gól nenabídl.

V sedmdesáté šesté minutě jediný český zástupce na trávníku Gebre Selassie hřiště opustil a nahradil ho ofenzivní veterán Claudio Pizarro. Ten se za projevenou důvěru kouči odvděčil, když po třech minutách pobytu na hrací ploše vstřelil vyrovnávací gól Werderu. Velkou zásluhu na brance na 1:1 měl přitom Bauer, jehož střelu právě Pizzarro do Lenovy sítě tečoval.

Velké drama pak nabídl úplný závěr pátečního bundesligového střetnutí. Nejprve byl na konci základní hrací doby poslán ze hřiště po druhé žluté kartě Wendell, jenž fauloval Eggesteina, domácí se však i přes dohrávání v deseti dostali k pokutovému kopu.

V devadesáté páté minutě šel totiž ve vápně k zemi Henrichse a rozhodčí situaci posoudil jako penaltovou. Toprakovi se však střela z puntíku nepovedla a brankář Wiedwald tak svému mužstvu zajistil bod za remízu.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

Bayer 1:2 Werder

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele