26. kolo
02.04.2017 17:30 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 3:3

Poměrně dost hektickou závěrečnou desetiminutovku přinesl střet mezi Bayerem Leverkusen a VfL Wolfsburg. Remíza 3:3 však dohromady nic neřeší ani pro jeden tým.

První šanci zápasu si připsal ve 12. minutě Riechedly Bazoer. Následně se o slovo přihlásil Charles Aránguiz. Jeho střela z dálky se však neujala, stejně jako se neujaly možnosti Maria Gomeze (rychle z otočky) a Vieirinhy (fajnové sólo). Prosadil se až Karim Bellarabi pět minut před koncem prvního poločasu.

Chilan Aránguiz se na levém křídlem po předchozí dobré kombinaci tří hráčů die Werkself podíval do vápna, kam poté poslal centr, který z první poslal Bellarabi za Casteelsova záda. Rozhodně se nejednalo o nijak snadný kop, nicméně zadařilo se a Bayer Leverkusen mohl jít k radosti Tayfuna Korkuta, jenž právě 2. dubna slavil 43. narozeniny, do vedení - 1:0.

V 53. minutě se snažil po Vieirinhově přihrávce o vyrovnání Mario Gomez. Bernd Leno však dostatečně zasáhnul a o zbytek se postaral Aránguiz. Jen chvíli poté se k další šanci po rohovém kopu propracoval Luiz Gustavo, ale mířil nad. V 65. minutě už to bylo pro příznivce domácího celku ještě veselejší.

Roberto Hilbert rozehrával z pravé strany přímý kop. Přízemní centr prodloužil na zadní tyč patičkou Kai Havertz a Kevin Volland mohl zblízka zaznamenat čtvrtou trefu v sezoně. I když nutno dodat, že měl poděkovat Casteelsovi, jelikož nestačil jistěji zasáhnout - 2:0. Až do 80. minuty máloco nasvědčovalo tomu, že by se měla odehrát nějaká gólová přestřelka.

V 80. minutě totiž centroval do vápna Kuba Blaszczykowski a Gomez ukázal, že pořád patří k vynikajícím útočníkům. Jeho hlavička byla pro Lena prostě nechytatelná - 2:1. O tři minuty později následoval další centr před bránu, tentokráte od rohového praporku. Na svědomí ho měl Maximilian Arnold, nicméně adresát byl stejný. Svou druhou přesnou hlavičkou srovnal Mario Gomez na 2:2.

A aby toho nebylo málo, v 87. minutě fauloval Benjamin Henrichs ve vlastním vápně Kubu, takže se pískala penalta. Její exekuce se ujal Gomez. A přestože Leno vystihnul směr střely, jednatřicetiletý forvard mířil dostatečně přesně na to, aby zaznamenal hattrick - 2:3. Teď byla řada na Leverkusenu, aby s nenadálým nepříznivým stavem rychle něco udělal.

A přesně to se stalo o dvě minuty později. Hned po rozehrávce přiťuknul Bellarabi do vápna Havertzovi, jenž se nerozpakoval a z první prostřelil gólmana Wolfsburgu - 3:3. Více toho hráči už nestihli. Spokojenější však budou zřejmě hosté, kteří mají před sebou duely se Schalke a s Freiburgem. Bayer půjde proti Darmstadtu a Lipsku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele