8. kolo
22.10.2016 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 0:3

Leverkusen pokračuje ve špatných výkonech a podruhé v řadě prohrává, poprvé v sezóně doma. V BayAreně Schmidtova družina nestačila na Hoffenheim, který se minimálně do neděle vyšvihl v tabulce do nejlepší trojky. Utkání bylo výrazně ovlivněno červenou kartou, kterou Kevin Volland obdržel již po šesti minutách.

Bayer nevstoupil do zápasu vůbec dobře, což demonstrovala již riskantní rozehrávka Lena na Baumgartlingera, po níž málem běžel sám na bránu Amiri. Klíčový moment však nastal až o čtyři minuty později. Nadiem Amiri parádním pasem vysunul do samostatného úniku Kerema Demirbaye, jehož kousek před šestnáctkou zezadu poslal k zemi navrátivší Kevin Volland a jelikož byl posledním hráčem, hlavnímu rozhodčímu Dankertovi nezbylo nic jiného než ho vyloučit. Čtyřiadvacetiletý Volland tak ve svém prvním duelu po přestupu proti bývalému klubu na trávníku dlouho nevydržel.

Sám faulovaný Demirbay se potom postavil k přímému kopu a jeho skrytá střela se otřela o tyč Lenovy svatyně. S chutí hrající Demirbay se prosadil až o chvíli později. Pavel Kadeřábek zatáhl míč po pravém křídle, Wagner potom přihrál do šance právě Demirbayovi, ten si ještě brilantně připravil střeleckou pozici a nekompromisně překonal Lena.

Domácí se v oslabení do zakončení často nedostávali, přesto mohli ve 24. minutě zčista jasna vyrovnat. Julian Brandt si pěkně narazil s Charlesem Aránguizem, sám před Baummanem ale o kousek minul zadní tyč.

Rozhodující úder zasadili hosté Leverkusenu v 49. minutě. Andrej Kramarić odcentroval z levého křídla a Sandro Wagner, jenž přitom využil podklouznutí Ömera Topraka, z prvního doteku nezištně uklidil balón do sítě. Podobná akce se opakovala o chvilinku později, tentokráte se v roli asistenta objevil sám Wagner a zakončoval Demirbay, Leno ovšem předvedl výborný reflex. Konečnou podobu výsledku dal po hodině hry Steven Zuber. Na Wagnerovu přihrávku přes celou šíři hřiště defenziva Bayeru vůbec nereagovala, zasáhnout musel až Leno, který míč vykopl pouze k nohám Zubera a ten při svém prvním bundesligovém startu v letošní sezóně bez problému skóroval do odkryté brány.

Hoffenheim si poté vytvořil ještě několik zajímavých příležitostí, tu největší po centru aktivního Kadeřábka nevyužil Amiri. Mládežnický reprezentant Německa ani na několikrát nedokázal dotlačit balón za ležícího Lena a hosté se tak musejí spokojit s již tak vysokým vítězstvím 0:3.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

nad 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
johnn

Jezis to co ma byt Ved hovno hrate.

Reagovat
Werkrider

Leverkusen zatial hanba a ostuda.

Reagovat
Beči

To je opravdu ostuda, co Leverkusen s takovým kádrem hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

trojka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele