31. kolo
28.04.2017 20:30 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Schalke 04 1:4

Schalke v předehrávce 31. kola Bundesligy naprosto deklasovalo domácí Leverkusen, když mu již v úvodních 18. minutách hry nadělilo tři branky. Hosté se tak posunuli na průběžné osmé místo tabulky, zatímco Leverkusen zůstává dvanáctý.

Na začátku se nekonalo žádné vzájemné oťukávání, ba naopak - oba týmy do utkání vlétly ve velkém tempu a na první branku se čekalo pouze do šesté minuty. Bentaleb famózní kolmicí oslovil Goretzku, který se ve vápně neukvapil, počkal, až proti němu vyběhne brankář, načež našel přesnou přihrávkou Burgstallera, před kterým už zívala prázdná branka a Schalke tak šlo do vedení. O čtyři minuty později byl náskok hostujícího celku už dvoubrankový - na roh Schöpfa si naskočil nikým nehlídaný Höwedes, který hlavou trknul míč za záda bezmocného Lena.

A aby toho pro domácí fanoušky nebylo málo, než odbila první dvacetiminutovka, svítil na světelné tabuli stav 0:3. To se Leon Goretzka dostal do samostatného úniku, jeho první pokus zlikvidoval Leno, druhý obránci Leverkusenu již dokázali zblokovat, jenže k jejich smůle pouze k úplně volnému Schöpfovi, který už dopravil míč do sítě.

Pokud někdo doufal, že domácí v druhé půli zabojují a průběh utkání ještě zdramatizují, musel být zklamán. Po necelých pěti minutách totiž hosté přidali čtvrtý gól - po další standardní situaci se dostal k zakončení Burgstaller, který z voleje prostřelil Lena počtvrté.

Dvacet minut před koncem se Leverkusenu podařilo zápas alespoň zkorigovat, když se po centru Bellarabiho na malém vápně hlavou prosadil Kiessling. Ovšem na tom, že si všechny tři body odvezou hosté, to již neměnilo vůbec nic.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
Lorcan

remízka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele