13. kolo
03.12.2016 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 1:1

Bayer Leverkusen znovu zaváhal a na Ligu mistrů ztrácí už osm bodů. Roger Schmidt možná přeci jen věnuje větší důležitost středečnímu duelu milionářské soutěže, ve kterém se Die Werkself utkají s Monakem. K jistotě postupu do osmifinále stačí remíza.

Ale pojďme zpět do BayAreny. Tam v 11. minutě nahrával Calhanoglu před bránu na Chicharita, jenže Alexander Schwolow byl ke škodě Leverkusenských rychlejší. Poté stříleli hostující Haberer a Florian Niederlechner. Oba pokusy byly však zblokované. Po třiceti minutách hry už to ale týmu Christian Streicha vyšlo.

Vincenzo Grifo rozehrál rohový kop. Centr si ve vápně našel Janika Haberera, který dostal míč za záda Bernda Lena, možná ani nevěděl jak - 0:1. Domácí byli evidentně hodně nepříjemně překvapení a ve zbytku první půle si nevytvořili už žádnou pořádnou šanci. Naopak Leno musel předvést ještě jeden dobrý zákrok.

Po změně stran rozehrávali rohový kop pro změnu Schmidtovi hráči a po Dragovićově přiťuknutí hlavou chyběl Chicharitovi zase jen malý kousíček. O další zajímavý moment se postaral Mike Frantz. Jenomže z hranice pokutového území minul. V 60. minutě skvěle zpracoval centr Julian Brandt, díky čemuž si mohl vybírat ve vápně hned ze dvou nabíhajících spoluhráčů.

Zvolil Hakana Calhanogla a dobře udělal, neboť turecký reprezentant střelou z první nedal Schwolowovi nejmenší příležitost zasáhnout - 1:1. To už byl na hřišti i Joel Pohjanpalo, který měl výtečný vstup do sezony, ale kouče Schmidta o svých kvalitách zatím stejně nepřesvědčil. Snad kdyby v 74. minutě přivedl svůj tým do vedení ... Ale nestalo se.

A tentorát nebylo přáno ani jeho mexickému spoluhráči. Ten se neprosadil ani ze hry, a dokonce ani z penalty, jelikož Schwolow se překvapivě rozhodnul nikam neskákat a zůstal stát. Takže šestá výhra pro Bayer se nekonala. Ale kdo ví, třeba to vyjde příště v derby proti Schalke. Freiburg čeká možná trochu ošidný duel s Darmstadtem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

nad 2,5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele