17. kolo
22.01.2017 15:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 3:1

Zajímavý fotbal a hned čtyři branky nabídl nedělní šlágr německé Bundesligy, v němž na podzim se víceméně trápící Bayer Leverkusen doma přivítal velice dobře hrající Herthu. Už po osmi minutách musel domácí trenér Roger Schmidt poprvé sáhnout ke střídání. Hřiště totiž musel opustit zraněný stoper Dragovič a na jeho místo tak kouč Bayeru poslal na hřiště talentovaného Jonathana Taha.

Byl to ovšem jiný stoper Werkself, jenž se zapsal do střelecké statistiky tohoto zápasu - o čtyři minuty později se totiž v šestnáctce k míči dostal Ömer Toprak a střelou z malé vzdálenosti propálil bezmocného Jarsteina.

Ve třicáté páté minutě se do vápna dostal s míčem Julian Brandt a rozhodl se odcentrovat. O míč však rukou nešťastně škrtl do skluzu padající Plattenhardt, a rozhodčí nemilosrdně odpískal pokutový kop ve prospěch domácího celku. Otázkou bylo, kdo se k exekuci penalty postaví, jelikož proměňování desítek nepatří v této sezoně mezi silné stránky klubu z Porýní.

Míč si na puntík postavil Hakan Calhanoglu a nemýlil se, tudíž Bayer šel do vedení 2:0. Vedení o dvě branky však Leverkusenu vydrželo jen osm minut. Těsně před odchodem na poločasovou přestávku totiž Brooksovu hlavičku brankář Leno jen vyrazil před sebe, kde míč do branky pohodlně dorazil připravený Valentin Stocker.

O tříbodovém zisku domácích se tak definitivně rozhodl až na samém sklonku druhé půle - v osmdesáté osmé minutě z pravého křídla odcentroval Kevin Kampl a úspěšný penaltový střelec Calhanoglu krásným volejem rozhodl o výhře Bayeru 3:1.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

Konečne sa začne, bundesliga. 2:1 ideme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele