18. kolo
28.01.2017 18:30 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 2:3

Jedním ze šlágrů sobotního bundesligového programu byl souboj mezi dvěma celky, jenž se v loňské sezoně umístili na třetím, respektive čtvrtém místě. Jejich dosavadní výsledky však tomu vůbec neodpovídají, a jak Hříbata, tak Werkself se určitě vidí výše než na osmé a čtrnácté pozici v německé ligové tabulce.

Úvodní gól zápasu se povedl vstřelit domácím. Ve třicáté druhé minutě šel Leverkusen do vedení, když si na centr Hakana Calhanogla naskočil stoper Jonathan Tah a bylo to 1:0. O dvě minuty později přišel další důvod k radosti pro fotbalisty Bayeru - znovu u toho byl šikovný Hakan Calhanoglu, jenž centrem našel Javiera Hernandeze a populární mexický Chicharito hlavičkou překonal gólmana Gladbachu Sommera.

Pak ale přišly chvíle pro velký obrat Borussie. Začalo to snížením na 1:2, jenž přinesl gól Larse Stindla v padesáté druhé minutě, proti kterému gólman Leno neměl šanci zasáhnout. Za šest minut se stejný hráč prosadil podruhé, když se opřel hlavou do centru, jenž do vápna poslal Wendt.

Definitivní tečku za velkolepým představením Gladbachu ve druhém poločase napsali hráči Hříbat v sedmdesáté první minutě. Christoph Kramer skvělou přihrávku našel Raffael, brazilský kanonýr ve službách BMG v souboji obešel Jonathana Taha a výtečně zakončil k tyčce Lenovy branky.

Gladbach pod novým trenérem Dieterem Heckingem tak slaví důležité vítězství v poměru 3:2 nad Leverkusenem a mužstvo kolem kapitána Stindla ukázalo, že rozhodně se s ním ještě v jarní části sezony musí počítat.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové book , vy si myslíte , že Monchengladbach je pro Bayer těžší soupeř než byla v kole minulém Hertha? Mohl by přijít jediný výmrd v podobě 1. výhry Borussie venku.Snad se to nestane.

Reagovat
Lahvac-CZ

Do konce prvního poločasu byla tvoje domněnka ještě na místě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele