33. kolo
13.05.2017 15:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 2:2

Derby mezi Bayerem Leverkusen a Kölnem vypadalo hodně dobře pro hostující celek. Jenže nakonec se zrodila remíza.

Die Werkself tak vlastně můžou být po letošních výkonech docela rádi, že v posledním kole je na programu vzájemné střetnutí Hamburku a Wolfsburgu, kde tedy pochopitelně musí někdo bodovat. Kouč Tayfun Korkut nepřesvědčil o tom, že by byl optimálním lodivodem, a tak bude tým z BayAreny hledat po sezoně nového kouče.

Domácí přitom začali zápas velmi aktivně. Hodně zlobil Stefan Kiessling, jenž měl v úvodní desetiminutovce hned třikrát na dostah gól. Nezadařilo se, a tak byli na řadě Kozli. Rozhodně nezaháleli a udeřili z první šance. Balon se odrazil k Miloši Jojićovi, který vystřelil zpoza šestnáctky. Bernd Leno by asi neměl problém, kdyby ovšem střelu do jeho protipohybu netečoval Tin Jedvaj - 0:1.

Poté dvakrát vyzkoušel Hornovu pozornost Javier Hernández. Osm minut před koncem první půle přišla znovu řada na Kiesslinga. Nejprve výborně zasáhnul zmíněný muž v rukavicích a o pár sekund později měl štěstí, když zazvonila jeho pravá tyčka. Leverkusenští měli převahu, co se týče střel i držení míče, ale nebylo jim to mnoho platné.

Další pohroma přišla prakticky okamžitě po změně stran. Lukas Klünter obešel nedaleko středového kruhu hned dva protihráče, načež si řekl, že to zkusí sám. A dobře udělal, protože ač se Leno snažil, druhému kolínskému zářezu nezabránil - 0:2. Zanedlouho neproměnil dobrou příležitost Bittencourt a snad tehdy domácí vycítili možnost, že by se s výsledkem ještě dalo něco udělat.

V 60. minutě se míč trochu šťastně odrazil na křídlo k Julianu Brandtovi, jenž ho poslal před bránu, kde se Kiessling po zásluze prosadil přesnou hlavičkou - 1:2. V 68. minutě si Tayfun Korkut vzpomněl na Joela Pohjanpala. A výborně udělal, neboť finskému útočníkovi stačilo necelých 180 sekund k tomu, aby se sám prosadil.

Byla to hodně podobná situace, jako tak, jež vedla k brvní brance die Werkself. Akorát s tím rozdílem, že Kai Havertz centroval na bližší tyč. Nutno dodat, že Timo Horn to trochu podcenil - 2:2. Bayer nakonec ještě sahal po vítězství, ale Leon Bailey orazítkoval minutu potom, co přišel na hřiště, pravou tyč Hornovy brány.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele