33. kolo
13.05.2017 15:30 CET
4 : 2
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 4:2

Gólovou přestřelku nabídla v sobotu odpoledne Opel Arena. Mohuč potřebovala nad Eintrachtem vyhrát, aby si zajistila udržení se mezi bundesligovou elitou, naopak Eintrachtu potřeboval zvítězit k udržení naděje na evropské poháry.

První branku duelu přinesla až čtyřicátá druhá minuta, když hosty do vedení dostal Branimir Hrgota, jenž překonal Jannika Hutha. Po návratu z poločasové přestávky se však začaly dít ve městě karnevalů věci.

Nejprve vedení hostujícího celku navýšil v padesáté minutě Haris Seferovič, to bylo však také v utkání naposledy, kdy se z gólu radovali svěřenci Nika Kovače. Od té doby už góly stříleli jen fotbalisté v červených dresech.

Nejprve na 1:2 snížil po hodině Jhon Cordóba, aby o dvě minuty později srovnal krok Stefan Bell. Definitivně misky vah na stranu Mohuče přiklonil v sedmdesáté šesté minutě Jošinori Muto, jenž si ve vápně naskočil na parádní centr bývalého hráče Barcelony či Stoke City Bojana Krkiče a Hradecký potřetí v utkání lovil míč ze své sítě.

Definitivně vítězství Nulapětek potvrdil čtvrtou brankou v nastaveném čase Pablo de Blasis. Mohuč tak důležité střetnutí proti trápícímu se Eintrachtu zvládla a zajistila si udržení mezi bundesligovou elitou i pro další ročník. Naopak Eintracht ztratil velice dobře rozehrané utkání a vzhledem k současné formě a postavení Kovačova týmu v tabulce (Eintracht je v tuto chvíli jedenáctý) se zdá až neuvěřitelné, že ještě nedávno byli Orli v tabulce na bronzovém místě za Bayernem a RB Lipsko.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele