14. kolo
10.12.2016 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - Borussia Dortmund 1:1

Zápas mezi Kölnem a Dortmundem vítěze nepoznal. Ke třem bodům měli dlouho blízko domácí borci, nicméně v 90. minutě se Marco Reus postaral o vyrovnání, které nechává soupeře na stejných místech tabulky.

V první šanci byli hosté. Jmenovitě pozdější střelec Reus, který po akci Dembélého mířil někde z úrovně penalty mimo. Na druhé straně se netrefil Salih Özcan, který v závěru svůj tým oslabil. V 9. minutě sice dostal balon za Kesslerova záda Pierre Aubameyang, ale protože stál v ofsajdu, hrálo se nadále bez branek, konkrétně do 28. minutě.

Do té doby se v další šanci ocitnul gabonský útočník, ale tentokrát pomohl svému brankáři Pawel Olkowski. Pak už ale rozehrál Jonas Hector standardní situaci přesně na hlavu Artjomse Rudnevse, který stál sice nějakých čtrnáct metrů od brány, nicméně jeho skákavá hlavička Weidenfellera zaskočila opravdu dokonale.

Anthony Modeste zatím nasázel dvanáct branek, ale proti Borussii byl neviditelný prakticky až do 50. minuty. Tehdy stanul tváří v tvář jejímu gólmanovi, kterého sice obešel, leč z následné otočky trefil jenom boční síť. V 79. minutě se hosté dožadovali penalty, když na hranici vápna skočil po Ramosově doteku míč na ruku Mergima Mavraje. Rozhodčí Felix Zwayer však nechal pokračovat ve hře.

V 90. minutě přihrával z pravého křídla do vápna Ramos. Našel tam svého zcela neobsazeného spoluhráče Reuse, který z první trefil tak přesně k tyči, že Kesslerovi nepomohl ani rozštěp -1:1. V nastaveném čase byl ještě po hodně podivném pokusu o zastavení unikajícího Dembélého vyloučen Özcan, avšak prostor na to se skóre ještě něco udělat nebo pro družinu Thomase Tuchela v podstatě žádný.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Za kurz jako přes kopírák prohrál Dortmund ve 12. kole ve Frankfurtu. Tak nějak jim nevěřím ani ted.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele