32. kolo
02.05.2016 20:15 CET
6 : 2
(3:1)

Reportáž

Werder Brémy - VfB Stuttgart 6:2

Brémy zabraly v pravý čas. Tradiční klub si připsal svou největší výhru v sezoně, když před vlastními fanoušky rozstřílel Stuttgart 6:2; hrdinou zápasu se stal dvougólový Fin Bartels a také Anthony Ujah, který poslední brankou v zápase stanovil nový osobní rekord (11 gólů za sezonu). Domácí tak výrazně posílili svoje šance na záchranu, naopak hosté potvrdili svoji strašidelnou formu a propadli se na předposlední místo..

Kromě Bartelse s Ujahem se na domácí straně prosadili také Öztunali a Pizarro; šestý gól přidal vlastňákem hostující obránce Barba. Pro Stuttgart šlo už o sedmý vlastní gól sezony, což je nový bundesligový rekord. Barba se prosadil i do správné sítě, stejně jako Daniel Didavi, to ale svěřencům Jürgena Kramného na body nestačilo.

Od první minuty bylo jasné, že se hraje o hodně; na tribunách Weser Stadium to hučelo jako v úle. V sázce bylo všechno - prohrát si nemohl dovolit ani jeden tým. Domácí se s tímto tlakem od začátku popasovali lépe, nasadili vysoké tempo a už po deseti minutách mohli poprvé slavit - Claudio Pizarro vyslal dopředu dlouhý pas, ten si na prsou zpracoval Bartels, zbavil se svého strážce a efektním 'angličanem' otevřel skóre.

Oba týmy se letos potýkají s tragickou defenzivní činností, což se o čtvrt hodiny později ukázalo na druhé straně; defenziva Brém nedokázala pokrýt Didaviho, který napřáhl z patnácti metrů a využil zmatku v zadních řadách Werderu k vyrovnání. První poločas byl vůbec napěchovaný až k prasknutí. Jedna akce střídala druhou. Federico Barba při svém teprve druhém bundesligovém startu nechtěně přihrál Brémám vedení 2:1, když jeho pokus hlavou odvrátit snášející se centr zapadl za záda stuttgartského strážce Przemyslawa Tytońe.

Didavi málem vyrovnal z dobré šance jen pár vteřin poté, hlavou ale trefil pouze tyč. Naopak Brémy střílely ostrými. Těsně před pauzou si Levin Öztunali našel místo na kraji vápna a tvrdou ránou k tyči zvýšil na 3:1.

Po změně stran vysoké tempo pokračovalo a Stuttgart dokázal utkání ještě zdramatizovat - Barba odčinil svoji předchozí chybu parádní patičkou po Maximově přízemním pasu. 3:2. Brémy ale nehodlaly slibný náskok ztratit, a jak hosté postupně herně 'odpadali', počet gólů v jejich síti se navyšoval. Rekordman Pizarro elegantně zvyšoval na 4:2, načež definitivní jistotu přidali v závěru opět Bartels a střídající kanonýr Ujah.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
šolim

Tomu říkám hrát o záchranu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele