5. kolo
19.09.2015 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - FC Ingolstadt 04 0:1

Novic z Ingolstadtu zažívá podobně povedený vstup do sezony jako loni Paderborn. Die Schanzer díky proměněné penaltě ze samotného závěru utkání vezou všechny tři body z brémského Weserstadionu.

Na první šanci se čekalo něco málo přes čtvrt hodiny hry. Postaral se o ni hostující Markus Suttner, jehož volej jen těsně minul pravou tyč. Záhy poté poslal Stefanu Lexovi vynikající přihrávku Hinterseer, jenže Felix Wiedwald se proti jeho příležitosti vyznamenal. Ve 27. minutě zahrozili konečně hráči Werderu. Ačkoliv jak se to vezme, protože po centru Jóhannssona měl ingolstadtský záložník Roger setsakramentské štěstí, že si nevstřelil vlastní gól.

V závěru první půle měli dobré šance ještě Santiago Garcia a Fin Bartels, ale v obou případech mířil balon těsně vedle. V 53. minutě o sobě dal poprvé vědět Claudio Pizzaro. Peruánský útočník minulý týden přihrál na gól a nyní mohl jeden vstřelit sám, ale jeho hlavička tentokráte nebyla jednou z těch nepřesnějších.

Okolo 70. minuty musel Wiedwald likvidovat nebezpečný přímý kop, a také (snad) kontroloval pokus Benjamina Hübnera, který jen těsně minul bránu. Chvíli poté se na druhé straně hriště připomněl Anthony Ujah, jenže svou hlavičku nasměroval přímo do rukavic brankáře Ramazana Özcana. V závěru zápasu byli ovšem mnohem aktivnější borci z Ingolstadtu.

Rozhodnutí se zrodilo až v nastaveném čase, kdy Assani Lukimya zatahal ve vápně za dres Stefana Lexe a kopala se penalta, kterou Moritz Hartmann bezpečně proměnil střelou do levého dolního rohu - 0:1. To bylo až příliš pro Philippa Bargfredeho, jenž vzápětí nepěkně atakoval Alfreda Moralese a vysloužil si červenou kartu. FC Ingolstadt si tedy připsal třetí letošní vítězství a v tabulce předskočil Werder.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele