11. kolo
31.10.2015 15:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Dortmund 1:3

Borussia Dortmund se v Brémách nenechala zaskočit vyrovnávací trefou Anthonyho Ujaha a přípsala si už osmou výhru v sezoně. Domácí Werder tedy nenavázal na bodový zisk z minulého víkendu a je zřejmé, že po jedenáctém bundesligovém kole bude mít na dohled sestupové pozice.

Žlutočerní v týdnu v rámci DFB-Pokalu spláchli Paderborn v poměru 7:1, tudíž neměli důvod si nevěřit na tým Viktora Skripnika, který stále ne a ne najít optimální, stálou formu. Už v 9. minutě procedil za obranu svou přihrávku Gündogan. Její adresát Henrik Mchitarjan chtěl z pravé strany pokutového území přihrát na lépe postavené spoluhráče, ale balon se mu trochu svezl. S tím ovšem nepočítal ani Felix Wiedwald, od něhož se kulatý předmět odrazil k Marco Reusovi, jenž skákavý míč uklidil přesně pod břevno - 1:0. Werderu trvalo téměř deset minut, než se pokusil přispěchat s odpovědí. Anthony Ujah ale z úhlu přestřelil a ve 27. minutě jej napodobil Mchitarjan. Jenom s tím rozdílem, že trefil Wiedwalda.

O nějakých pět minut později bylo vyrovnáno. Domácí se precizně prokombinovali až do pokutového území, kde sice hostující obrana první pohromu ještě odvrátila, nicméně zblízka dorážející Ujah už měl před sebou vskutku mimořádně jednoduchou úlohu - 1:1. Než se dortmundská družina stačila vzpamatovat, mohla prohrávat. Hlavička Zlatka Junuzoviće však nakonec zamířila těsně vedle pravé tyče.

Tečka za prvním poločasem byla ale přeci jen gólová. K radosti menšiny na Weserstadionu se po Grillitschově centru z levé strany prosadil na hranici malého vápna hlavičkující Henrik Mchitarjan - 1:2. Společně s Robertem Lewandowskim je zatím nejlepším bundesligovým střelcem Pierre-Emerick Aubameyang. Ten toho v první půli příliš nepředvedl, ale tu druhou začal obrovskou šancí, jíž mu s vypětím všech sil zlikvidoval Wiedwald.

O tři minuty později nevyhodnotil ideální situaci Jannik Vestergaard, díky čemuž se gabonský útočník ocitnul sám před gólmanem, leč z nějakých sedmi metrů dokázal přestřelit zařízení. V 71. minutě si už Aubameyang s Wiedwaldem poradil, ale balon za brankovou čáru díky záskoku Theodora Gebre Selassieho stejně nedoputoval.

Tak se stalo až o minutu později, kdy si po další přihrávce Mchitarjana v zakončení suverénně počínal Marco Reus. Svěřenci Thomase Tuchela tedy stáhli náskok Bayernu na pět bodů a těší se na prestižní duel se Schalke. Werder Brémy bude mít co napravovat v utkání s Augsburgem, který prozatím tlí na osmnácté příčce.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele