16. kolo
12.12.2015 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 1:1

Vlci z Wolfsburgu trochu tápou. Poté, co před týdnem prohráli s Dortmundem a přerušili tak rekordní sérii domácích zápasů bez prohry, měli dnes opět najet na vítěznou vlnu; Hamburk ale předvedl ve Volkswagen Areně dobrý výkon a po Müllerově trefě z 21. minuty dokonce vedl. Alespoň remízu musel pro favorita zachraňovat až dvanáct minut před koncem Maximilian Arnold..

Ono to ve skutečnosti až tak překvapivé nebylo - Hamburku se letos daří na cestách báječně, do zápasu šel coby třetí nejlepší venkovní tým celé Bundesligy a od prvních minut dával najevo, že nehodlá Vlkům přenechat body zadarmo. První minuty přinesly intenzivní fotbal s maximálním nasazením, takže nebylo divu, že namotivovaní hosté šli brzy do vedení: Pierre-Michel Lasogga obral o míč Danteho a šikovnou ránou prověřil pozornost Diega Benaglia. Švýcarský gólman však dokázal balon pouze vyrazit k Müllerovi, který z jednoduché dorážky nezaváhal.

Lasoggův výkon zejména v první půli byl opravdu skvostný; nakonec sice gól vstřelit nedokázal, přesto na něm ale vůbec nebylo znát, že se teprve nedávno vrátil po zranění. S jeho pressingem a ohromně energickou hrou měli domácí obránci pořádné problémy. Kouč Dieter Hecking dobře věděl, že do druhého dějství musí něco změnit, protože soudě podle první pětačtyřicetiminutovky to ani v nejmenším nevypadalo na úspěch.

Po změně stran tak domácí stratég vyslal na hřiště čerstvé ofenzivní posily Base Dosta s Danielem Caligiurim, a výsledek se dostavil. Vlci hráli po obrátce mnohem lépe, zatlačili soupeře do defenzivy a nakonec se dočkali i zaslouženého vyrovnání, které zužitkovalo jejich stále sílící tlak. Vieirinha narýsoval pas před bránu, kde číhal připravený Arnold a zblízka propálil hostujícího strážce. Wolfsburg následně ještě více utáhl šrouby a snažil se vstřelit vítěznou branku, Hamburk ale odolal a vydřel remízu, která byla vzhledem k průběhu celého zápasu zasloužená.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele