15. kolo
05.12.2015 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 1:2

Zdá se být jasno: Půlmistrem Bundesligy se stane Bayern, druhý skončí Dortmund. Vlci z Wolfsburgu měli dnes před vlastním publikem jedinečnou šanci náskok žluto-černých stáhnout, místo toho ale padli 1:2 a přerušili tak úctyhodnou sérii 29 domácích klání bez porážky, táhnoucí se od března 2014 (!). Kouč Dieter Hecking si oslavy svého jubilejního stého odtrénovaného zápasu v Bundeslize nejspíš představoval jinak..

Už před zápasem se vědělo, že si domácí musí dát mimořádný pozor na Marka Reuse - ten si totiž proti Vlkům drží kariérní průměr jedné vstřelené branky na zápas, navíc letos už třikrát poslal svůj tým do vedení 1:0. Na obě statistiky navázal i dnes, když ve 32. minutě otevřel skóre. Dlouho se zdálo, že zápas skončí právě tímto výsledkem, v nastaveném čase se však diváci dočkali ještě obrovského dramanu - Ricardo Rodriguez vyrovnal v první minutě nastavení z penalty, poslední slovo měl ale o pár desítek vteřin později Shinji Kagawa.

Borussia dobře věděla, že Bayern odpoledne prohrál v Gladbachu a že tedy existuje šance stáhnout jeho náskok na čele na pět bodů; tento fakt nejvíce motivoval právě Reuse, jehož výkon byl dnes zkrátka bezchybný. Dortmundský útok se pod jeho vedením do soupeře zakousl od první minuty a Diego Benaglio si musel připadat jako na kolotoči - také za ním dvakrát zazvonila branková konstrukce, po střelách Ilkaye Gündogana a Svena Bendera. Když už se však zdálo, že Vlci úvodní nápor zázračně přežijí, přišla zasloužená trefa - Mchitarjan ve středu pole sebral míč Josuhovi Guilavoguimu a vyslal do úniku Reuse, který obkroužil Benaglia a zakončoval do prázdné.

Po změně stran se Vlci výrazně zvedli a snažili se o vyrovnání, Dortmund ale odolával a podařilo se mu uhlídat vedení po celých 90 minut. Jenže poté přišel potenciálně fatální okamžik: André Schürrle se v pokutovém území poroučel k zemi a Rodriguez z nařízené penalty nezaváhal. Tribuny propukly v nadšení - bod by znamenal jubilejní třicátý zápas bez prohry, a přestože si domácí jistě troufali i na tři, vzhledem k vývoji zápasu vypadala remíza jako vítězství. Jenže Dortmund ještě neřekl poslední slovo. Thomas Tuchel totiž prokázal svůj vítězný instinkt a zlatou ruku při střídání: Kagawa, který ve třetí minutě nastavení po další Mchitarjanově asistenci druhou trefou za Benagliova záda zlomil domácí srdce, přišel na hřiště jako žolík až ve druhé půli.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4 2

Reagovat
Bastaron

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

pěkné

Reagovat
smazaný uživatel

Mladý mistr světa Reus ? on na MS nebyl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele