25. kolo
05.03.2016 15:30 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 5:1

Stuttgart po dvou prohrách opět zabral a rozstřílel Hoffenheim 5:1. Domácí tak nejspíš definitivně přestávají řešit záchranářské starosti, zato hostující TSG má stále problémů až nad hlavu..

Ostře sledované bádensko-württemberské derby skončilo trochu nečekaným debaklem; nový kouč Hoffe Julian Nagelsmann totiž dosud podobnou potupu ještě nezažil. Dnes jeho práci vynulovaly trefy Niedermaiera (který se prosadil hned dvakrát), Ruppa, Kostiće a Wernera. Gól Kramariće na 1:3 neřešil v důsledku vůbec nic.

Domácí tým pod vedením Jürgena Kramného hodlal rázně odpovědět na pokles formy v posledním týdnu, a od prvních minut bylo vidět, že stuttgartská síla není žádnou chimérou. Trvalo to šest minut, než se lokální publikum v Mercedes-Benz Areně poprvé zaradovalo: gólman hostí Oliver Baumann neudržel střelu Lukase Ruppa, míč se odrazil k volnému Niedermeierovi a na světě byl nečekaně jednoduchý první gól.

Švábové si následně vytvořili několik pološancí ke zvýšení náskoku, klid na jejich kopačky však dodal až Rupp, který tváří v tvář Baumannovi po přesném pasu z levého křídla uklidil balon do rohu hostující klece.

Nagelsmann využil všechna tři střídání už v poločase, nebylo mu to však nakonec nic platné. Stuttgart v dnešním zápase jasně dominoval a potvrdil to opět Niedermeier, jehož pohotová rána upravila skóre na 3:1. Hoffenheim sice snížil prostřednictvím Andreje Kramariće, posily z Leicesteru, to ale nestačilo. Muž zápasu Filip Kostić (dnes podal opravdu excelentní výkon) a střídající Timo Werner nakonec zvýšili náskok Švábů na konečných 5:1.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Favorit nevyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže ta prohra s Hannoverem byla jen PRASÁRNA? Aby vás to čutálisti ze Štutgartu nemrzelo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele