1. kolo
16.08.2015 17:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 1:3

Stejně jako ve Wolfsburgu, také ve Stuttgartu padly tři góly ve velice rychlém sledu. Radost však přinášely hostujícím Kozlům.

Neznamená to tedy nic jiného, než že pozoruhodná série pokračuje, neboť od 29. října 2000 v bundesligovém utkání těchto dvou týmů nevyhrál ten domácí! Mercedes-Benz-Arena mohla poprvé utichnout už ve 2. minutě, když se střela Matthiase Lehmanna zastavila o tyč. Za čtyři minuty rozhýbal brankovou konstrukci i domácí Daniel Didavi, když z nějakých dvaceti metrů nastřelil břevno. Po deseti minutách hry jej napodobil Christian Gentner, takže tyče a břevna si v úvodu zápasu užily víc než brankáři.

Do konce poločasu to ještě zkoušeli Gerhardt a Bittencourt, jenže jejich pokusy rozhodně nepatřily do kategorie nebezpečných. V první polovině druhého dějství proměnili domácí své hřiště ve Festival zahozených příležitostí. Ginczek, Didavi a třikrát Harnik - všichni v zajímavých pozicích selhali.

V 74. minutě se tedy o slovo přihlásil do té doby téměř neviditelný Anthony Modeste. Brankář Tytoń jej ve vápně fauloval a jakožto letní posila vsítil ve druhém utkání za Köln (tj. včetně DFB-Pokalu) už svou čtvrtou branku - 0:1. Nutno dodat, že s pořádnou porcí štěstíčka. O tři minuty později, Simon Zoller zvyšuje na 2:0 z pohledu týmu Petera Stögera, když mu Kevin Vogt poslal do vápna vynikající přihrávku. Německý útočník měl spoustu času si vybrat, kam míč umístí, takže se polský gólman mohl jenom ohlédnout.

Hektické pasáži ještě nebyl konec. Za dvě minuty byla na světě další penalta. Předchozí hrdina Zoller se ve vlastním pokutovém území nepochopitelně svezl po achilovce Filipa Kostiće a Daniel Didavi snížil na 1:2. A když se potom ve druhé minutě nastavení řítili od poloviny hřiště na bránu Modeste s Yuyou Osakem, věděl trenér Zorniger, že tohle nedopadne podle jeho představ. Japonský fotbalista tedy kopem do prázdné brány dal výsledku jeho finální podobu.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Díval se někdo na ten zápas? Nějaká zpráva o tom, jak zahrál Kliment?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele