32. kolo
30.04.2016 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - FC Ingolstadt 04 2:1

Hoffenheim sice stále není definitivně zachráněn, ovšem vzhledem k losu a aktuální formě o jeho záchraně moc fanoušků nepochybuje. Další důležité tři body si zajistil v Rhein-Necka Areně proti Ingolstadtu, který svou nováčkovskou sezónu zvládl velmi dobře a závěr sezóny dohrává v klidném středu tabulky.

Hosté se také dostali do první velké šance zápasu. V 11. minutě se důrazný Daniel Lezcano prodral k míči přes Niklase Süleho, jenž se marně dožadoval odpískání faulu, Oliver Baumann však své spoluhráče včasným vyběhnutím podržel. Krátce nato ale přece jen inkasoval. Defenziva domácích opět zaspala, díry ve středu obrany si všiml Marvin Matip, který tak adresoval krásný pas na Stefana Lexe a ten s přehledem pokořil bezmocného Baumanna.

Hoffenheimu po nepovedeném úvodu vzepřel a vyrovnal ještě do odchodu na poločasovou přestávku. Andrej Kramarić výborně vysunul Marka Utha a rodák z Kolína nad Rýnem, jenž do Sinsheimu přišel z nizozemského Heerenveenu, si zkušeně poradil s vyběhnuvším Orjanem Nylandem.

Norský gólman pak svým ne zcela šťastným vyběhnutím nabídl dobrou příležitost domácím, Kramarićovu střelu sice výborně zlikvidoval, jenomže Bauer pak fauloval Vollanda a hlavní rozhodčí Bastian Dankert ukázal na značku pokutového kopu. Nyland však následně definitivně napravil své zaváhání, když Kramarićovi bravurně chytil i penaltu.

Jednička Ingolstadtu pak blýskla ještě několikrát, například proti samostatnému nájezdu Utha nebo přímému kopu Vollanda. Nyland se dnes opravdu nenudil, nicméně o práci neměl nouzi ani jeho protějšek Baumann. Ten nejprve konečky prstů vytěsnil zakončení Hartmanna a poté i dělovku Moralese.

Rozzuzlení přinesla až 84. minuta. Julian Nagelsmann si musel mnout ruce, neboť se o rozhodující gól výrazně přičinili dva střídající hráči. Pavel Kadeřábek přišel na hřiště až po hodině hry a plný sil přeběhl s míčem na kopačkách několik desítek metrů, nasadil jesličky Suttnerovi, míče se pak zmocnil Volland, v šestnáctce našel volného Nadiema Amiri a devatenáctiletý talent, který přišel na hřiště ve stejnou chvíli jako Kadeřábek, střelou do protipohybu Nylanda uzavřel na konečných 2:1.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Beči

Ta sestava Hoffenheimu se pořád hrozně točí. Hlavně Kadeř absolutně nemůže vědět na čem je, když jednou hraje, jednou ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele