18. kolo
23.01.2016 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1:1

Leverkusen chtěl dnes zvítězit a přiblížit se čelu tabulky, místo toho ale předvedl slabý výkon a z Hoffenheimu si veze pouze bod za remízu 1:1. Mohlo být dokonce ještě hůře, kdyby domácí udrželi poločasové vedení po brance Hamada (40'); za favorita nakonec vyrovnával čtvrt hodiny před koncem Toprak.

TSG šlo do zápasu jako poslední tým tabulky, takže není překvapením, že kouč Huub Stevens zpočátku naordinoval taktiku maximální opatrnosti. Jeho svěřenci si hlídali především vlastní vápno, snažili se rozbíjet tempo hry Bayeru a dopředu se příliš nehrnuli. Výsledkem byla nudná první půle prakticky bez šancí; v úvodních 35 minutách rozehřála diváky pouze nepřesná hlavička Stefana Kiesslinga.

Hosté kontrolovali tempo hry, proti pozorné obraně Hoffenheimu se však nedokázali prosadit - až nakonec sami inkasovali z první domácí šance. Mladík Jiloan Hamad napřáhl na okraji vápna a nádherným volejem poslal Stevensův tým do vedení. Byla to jeho první bundesligová trefa v kariéře.

Stevensova defenzivní strategie splnila svůj hlavní úkol: ubránit nejnebezpečnějšího hráče soupeře, Javiera Hernándeze. Mexický střelec finišoval podzim ve vynikající formě, dnes se ale s míčem za celý zápas potkal pouze ve 33 případech a neznamenal reálnou hrozbu. Ve druhé půli bylo utkání celkově živější; zpočátku měli navrch domácí, jimž branka do šatny viditelně dodala sebevědomí. Na 2:0 mohl zvyšovat sám Hamad, poté i Eduardo Vargas, gólman Bernd Leno si ale s oběma gólovkami brilantně poradil.

Minimálně Vargas by si přitom za dnešní výkon branku zasloužil; odehrál opravdu skvělé utkání, byl nejvýraznějším mužem na hřišti, jenže ve své velké šanci selhal. Leverkusenu tak stačila k vyrovnání jediná branka, kterou také Die Werkself nakonec vstřelili a zúročili tak stupňující se tlak v závěrečné čtvrtině zápasu. Jinak bezchybná domácí obrana nedokázala zpacifikovat rohový kop a Toprak hlavou zblízka uzavřel skóre na 1:1.

Hosté mohli zápas dokonce i otočit, šance Kiesslinga s Kamplem však přišly vniveč. Pro Hoffenheim jde už o osmou ligovou remízu v sezoně, což je nejvíc z celé ligy; pokud nicméně bude i nadále hrát podobně jako dnes - tedy zodpovědně zezadu a s rychlým přechodem do útoku - neměla by záchrana představovat vážnější problém.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele