32. kolo
30.04.2016 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

SV Darmstadt - Eintracht Frankfurt 1:2

Stejně jako minulý týden proti Mohuči, i tentokrát rozhodl Frankfurt o své výhře v závěrečné desetiminutovce. Rozdíl byl pouze v tom, že mu nepomohl vlastní gól. Darmstadt tedy nadále zůstává ve hře o záchranu.

Jubilejní stý zápas Darmstadtu mezi německou elitou nedopadl podle představ. V celé Bundeslize neměl nikdo horší venkovní bilanci než Frankfurt. A už po dvanácti minutách hry visela ve vzduchu jedenáctá porážka. Marcel Heller přihrál před bránu Mariovi Vrančićovi, který procedil balon až za čáru - 1:0.

Po devatenácti minutách hry sehráli domácí učebnicový protiútok. Na poslední chvíli však nebezpečí zažehnal Marco Russ. Kdyby nezasáhnul, číhající Sandro Wagner by s největší pravděpodobností zvýšil na 2:0. Hned poté zatáhnul ve vlastním vápně Seferović za dres Caldirolu a kopala se penalta. Sandro Wagner si vybral pravý dolní roh, ale na Hradeckyho nevyzrál.

V tu dobu však ještě nikdo nemohl tušit, jak moc to po závěrečném hvizdu bude Darmstadt mrzet. Do konce poločasu to pořád bylo dobré. I proto, že Seferović neproměnil ani jednu ze svých příležitostí a v závěru jej napodobil i Marco Fabián. Tým Nika Kovače byl po změně aktivní stejně aktivní. Szabolcs Huszti, Aris Ben-Hatira a Haris Seferović měli další šance, které však zůstaly nevyužity.

Zaslouženého vyrovnání se tedy Eintracht dočkal až v 56. minutě. Po rohovém kopu se balon odrazil na hranici pokutového území, kde číhal Makoto Hasebe. Kulatý předmět napálil okamžitě z první na Matheniovu bránu, přičemž cestou tečoval Caldirola a bylo to 1:1. Darmstadští tedy potřebovali začít hrát a pokud možno skórovat.

Jenže místo toho zase inkasovali. V 83. minutě rozehrával Huszti přímý kop z pravé strany hřiště. Balon se nakonec dostal až ke Stefanu Aignerovi, který jej pravačkou zblízka uklidil do sítě - 1:2. A tak to taky skončilo. Oba celky ještě čekají, jak dopadne pondělní dohrávka, ve které se střetnou také sestupem ohrožení Werder Brémy a VfB Stuttgart. Die Lilien mají před sebou ještě duely s Herthou a Gladbachem, kdežto Frankfurt bude hájit prvoligovou příslušnost proti Borussii Dortmund a právě Werderu Brémy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele