24. kolo
02.03.2016 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Dortmund splnil povinnost a přiblížil se vedoucímu Bayernu

Borussia Dortmund veze tři body ze hřiště Darmstadtu a vzhledem k zaváhání mnichovského Bayernu, jenž překvapivě nestačil na Mainz, se mu přiblížila na rozdíl pěti bodů. Nadcházející vzájemné utkání tak dostává pořádný náboj...

Vestfálský celek měl od samého začátku více ze hry: BVB drželo mičudu na svých kopačkách a postupně se přibližovalo k soupeřově svatyni. Jako první ohrozil branku Gündogan, Mathenia si však s jeho standardní situací věděl rady. Následně nedokázali zakončit Ramos s Aubameyangem.

Nedáš - dostaneš. Známé pravidlo se mohlo znovu potvrdit po půlhodině hry, kdy měl velkou šanci Wagner, ale o fous minul prostor ohraničený třemi tyčemi! Naopak o chvíli později se kulatý nesmysl po ose Hummels - Castro - Aubameyang dostal až k Ramosovi, jenž pohotově zavěsil - 0:1! Zvýšit náskok mohl pro Schwarzgelb aktivní Gündogan ale pozorný Mathenia byl na místě.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po obrátce. Hned dvě nadějně vyhlížející možnosti měl Aubameyang, rozšířit svoji gólovou produkci se mu však nepodařilo. Tou dobou už však BVB vedlo o dvě branky: Castro ve vápně našel Durma, jenž z osmi metrů zvýšil na 0:2.

Srdnatě bojující domácí se však nevzdali. Po hodině hry mohl snížit Vrančić, ale zacílil pouze nad břevno dortmundské branky. Další možnost měl Rausch a hlavou zakončoval ještě Jungwirth, pozorný Weidenfeller byl ovšem připravený a kulatý nesmysl dokázal zastavit. Naopak ještě zvýšit rozdíl mohl opětovně Aubameyang, gabonskému expresu však nebylo přáno a utkání tak skončilo výsledkem 0:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
vaala

věřím ve vítězství o 2 góly :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele