9. kolo
17.10.2015 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hertha BSC 2:1

Schalke ideálně zareagovali na překvapivou domácí prohru s Kolínem; svěřenci Andrého Breitenreitera si během reprezentační pauzy podle všeho ideálně odpočinuli a zapracovali na své psychické síle. V přímé bitvě o třetí místo se jim totiž podařilo pozici "na bedně" uhájit díky trefě Maxe Meyera ze samého závěru..

Breitenreiter opět může líbat ruce (či spíše nohy) nového staženého playmakera Johannese Geise: dnes dalo Schalke už třetí gól v sezoně po jeho rohu. Hertha sice dokázala vyrovnat na 1:1 - byla to její první trefa v Gelsenkirchenu od roku 2004 (!) - nakonec jí to ale nebylo nic platné. V deseti lidech remízový stav udržet nedokázala.

Kromě Meyera s Geisem měl dnešní zápas ještě jednoho hrdinu: kapitán Benedikt Höwedes se konečně uzdravil, poprvé v této sezoně naskočil do ostrého zápasu a hned si připsal i první gól. Domácí chtěli stůj co stůj odčinit frustrující porážku 0:3 s Kolínem, do soupeře se proto zakousli s patřičnou vervou; od samého úvodu jasně diktovali tempo hry a brzy přišly i první šance, Leon Goretzka s Frankem di Santem však selhali. Klíčovým okamžikem byla 18. minuta, respektive přímá červená karta pro hostujícího Vedada Ibiševiće; ten si vyšlápl na Meyera a citelně tak oslabil svůj tým. Höwedesův gól tak byl pouze logickým vyústěním situace: zkušený stoper dostal ve vápně obrovské množství prostoru, čehož se nerozpakoval využít a hlavou přibil do sítě Geisův pas od rohového praporku.

Do kabin tak šli Königsblauen ve vedení, což se jim doma povedlo poprvé od letošního března; skóre ovšem mohlo být i mnohem vyšší. Zejména Goretzkovi se dnes v zakončení nedařilo, což potvrdil i v úvodní šanci druhého dějství (gólman Herthy Rune Jarstein se proti němu vytasil s parádním zákrokem). Norský strážce dlouho držel naděje berlínských a zejména díky němu se nakonec muselo dohrávat v infarktovém tempu - tedy díky němu a Salomonu Kalouovi, který v 73. minutě proměnil skvělý pas Mitchella Weisera a vyrovnal na 1:1. Schalke nemůže říct, že by nebylo varováno; už pár minut předtím sám Weiser štiplavou dalekonosnou ránou ukázal, že překvapení může být na cestě.

Breitenreiterův tým se však nehodlal své výhry vzdát lacino, v závěru vrhl všechny síly do útoku a nakonec si připsal i zaslouženou vítěznou trefu. Fanoušci sice museli trnout až do nastaveného času, Meyer je ale svojí přesnou střelou ze zklamání vysvobodil.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
johnn

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele