6. kolo
23.09.2015 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 2:0

Schalke si vyšláplo na svého oblíbeného soupeře a Frankfurt před vlastním publikem udolalo 2:0. Königsblauen tak stylově oslavili jubilejní 1600. zápas v Bundeslize. Na gól se dnes čekalo hodně dlouho, až čtvrt hodiny před koncem otevíral skóre Joël Matip; v nastaveném čase pak výhru pojišťoval Leroy Sané.

Matip se prosadil hlavičkou po rohovém kopu a potvrdil tak svoji pověst specialisty na standardní situace: z šestnácti dosavadních bundesligových gólů jich patnáct nasázel právě tímto způsobem. Kromě toho ještě v největší šanci hostů zablokoval na brankové čáře střelu Alexandera Meiera, takže o hrdinovi zápasu nemůže být pochyb.

Frankfurt sice na výhru v Gelsenkirchenu stále čeká od roku 1999, dnes ale nepodal vůbec špatný výkon. Do zápasu vstupoval se šňůrou čtyř utkání bez porážky v řadě a od začátku se prezentoval jako nebojácný, nepříjemný soupeř, i když první šanci měli favorizovaní domácí: Eric-Maxim Choupo-Moting svojí úvodní střelou hodně vystrašil brankáře Lukase Hradeckého.

Finský reprezentant v hostující kleci pak reflexivně vyrazil nebezpečnou ránu Klaase-Jana Huntelaara z bezprostřední blízkosti. Ambice Eintrachtu nabouralo zranění Harise Seferoviće, přesto však mohl jít v poločase do vedení, kdyby Luc Castaignos dosáhl ve vápně na pěkný Meierův pas.

Pracovitý Makoto Hasebe po změně stran opřel svůj volej těsně vedle domácí brány a Alexandar Ignjovski způsobil svým centrem velký zmatek v defenzivě Königsblauen. Zdálo se, že by se Frankfurt mohl každou chvíli dočkat nečekaného vedení. Nakonec to však byl Matip, kdo rozhodl - nejprve sice po přímém kopu Johannese Geise hlavičkoval přímo do Hradeckého, spolupráce obou borců při následném rohu však už zafungovala. Kamerunský stoper tentokrát nezaváhal a hlavou otevřel skóre.

Na druhé straně musel zachraňovat vedení brankář Ralf Fährmann, který si poradil s hlavičkou Stefana Aignera i střelou Marka Stendery; tlak hostů kulminoval gólovou ránou Meiera, proti níž ovšem na poslední chvíli zasáhl skvělý Matip. Místo kýženého vyrovnání tak přišel druhý gól v hostující síti, když Sané v samém závěru udržel stabilitu, obešel Hradeckého a přesně zakončil.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle bude tezke. Z Meiera mam celkem vitr, ale verim ze zabojujem a skonci to 2:1. Rozhodne to ale bude chtit podat lepsi vykon nez proti Stuttgartu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele