13. kolo
21.11.2015 18:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Schalke 04 - Bayern Mnichov 1:3

Šlágr kola dopadl dle očekávání, Bayern pokračuje ve své dominanci a zvítězil i ve Veltins Aréně. Schalke sice dnes předvedlo sympatický výkon, remízový stav v úvodního dějství však nedokázalo udržet a po změně stran rozhodl o vítězství hostů Javi Martínez. Definitivní pojistku pak přidal v samém závěru Thomas Müller.

Pojďme ale pěkně po pořádku. Očekávané utkání začalo ve velmi dobrém tempu a skóre se poprvé měnilo již po devíti minutách hry. Tehdy po levém křídle unikl jako vždy aktivní Douglas Costa, vybojoval rohový kop, který pak následně sám rychle rozehrál, Joël Matip míč odvrátil pouze k nohám Davida Alaby, jehož pohotovou ránu nešťastně tečoval do protipohybu brankáře Fährmanna Leon Goretzka - 0:1.

Fanoušci v Gelsenkirchenu ale na vyrovnání nečekali dlouho. V 17. minutě se blýskl brilantním individuálním průnikem Leroy Sané, aby pak přihrál Maxi Meyerovi, jenž si navedl balón na střed a přízemní střelou k levé tyči překonal Manuela Neuera. Téměř bezchybný brankář se při tomto momentu musel trochu červenat, podobné rány by gólman jeho kalibru za svá záda pouštět neměl.

Bayern měl (ostatně jako ve většině zápasů) více ze hry a své územní převahy využil v 69. minutě. Arjen Robben si na pravé straně svým typickým manévrem nachystal míč na levačku, dokonalým centrem našel hlavu Javiho Martíneze a španělský stoper nedal přesnou hlavičkou Fährmannovi sebemenší nárok zasáhnout. Benedikt Höwedes a Joël Matip, mezi nimiž skákal Martínez zcela nehlídaný, se na sebe jen výmluvně podívali.

Königsblauen se k žádnému závěrečnému tlaku nezmohli, naopak Guardiolova parta mohla ještě svůj náskok navýšit. To se povedlo až v nastaveném čase Thomasi Müllerovi, který dokázal vypálit přes bránícího Riethera a prostřelil Fährmanna. S Müllerem se pak utíkal radovat i Robert Lewandowski, kterého vůbec nemuselo mrzet, že před několika vteřinami trefil pouze tyč.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

2

Reagovat
Bastaron

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

tady nevím, sice to vypadá jednoznačně, ale S04 umí na Bayern asi plichta 1:1

Reagovat
Bastaron

Jenže S04 hraje v poslední době hrozně, a na Bayern umí líp jiné týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

Prave, hraje hrozne. Ale ted hraje doma a uz proste musi! vyhrat. takze do toho daji vsechno, a Bayern je muze naopak podcenit a postavit slabsi sestavu. Posledni 2 zapasy dopadli take 1:1 tak proc ne ted.

Reagovat
smazaný uživatel

a nám by se hodilo kdyby Bayern prohrál

Reagovat
Bastaron

Nemyslím si, že by jsme vás měli podcenit, jenom proto, že se vám teď nedaří. Hlavně ať se neopakuje Frankfurt.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 BAYERN!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele