22. kolo
20.02.2016 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - VfL Wolfsburg 1:1

V souboji o Ligu mistrů došlo k nic neřešící remíze. Domácí Hertha nedokázala porazit vzpurný Wolfsburg, naopak může být ráda i za bod; hosté šli díky Schäferovi do vedení v 53. minutě, a ačkoliv Kalou po hodině hry vyrovnal, v závěru se domácí vápno otřásalo pod náporem Vlků..

Stará dáma v novém roce sice neprohrává, ale ani nevítězí; toto je její čtvrtá remíza v roce 2016. Kouč Pál Dárdai může mít radost alespoň z toho, že defenziva funguje - bezbranková první půle znamená, že Hertha (před Schäferovým gólem) neinkasovala doma více než šest hodin, po změně stran se zase vytáhl několika skvělými zákroky gólman Rune Jarstein. V úvodním dějství to vůbec nevypadalo, že Vlci v týdnu úspěšně zvládli první osmifinálový duel LM proti Gentu; domácí byli lepším týmem, zodpovědně bránili a několikrát zahrozili vepředu.

Salomon Kalou, který se překvapivě vrátil po zranění do sestavy, připravil první šanci pro Vladimíra Daridu, český záložník však pálil nepřesně; sám africký forvard následně vyzkoušel pozornost gólmana Koena Casteelse přízemní ránou. Po změně stran však Vlci zvýšili tempo a výsledkem byla rychlá vedoucí branka. Schäfer se s první příležitostí svého týmu příliš nepáral a chytrým zakončením poslal hosty do vedení.

Domácí však nesložili zbraně a poté, co Casteels parádně zlikvidoval nájezd Vedada Ibiševiće, srovnali díky Kalouově nekompromisní trefě. Šlo o jeho jedenáctý gól v sezoně. V tuto chvíli byla Hertha jasně lepší a zatlačila Vlky do defenzivy, to však mělo za následek otevření stavidel před Jarsteinem a přece jen zkušenější hosté nakonec získali iniciativu zpět. V závěru tak bylo na Jarsteinovi, aby pro svůj tým uhájil alespoň bod; norský gólman si bravurně poradil se střelami Kruseho, Vieirinhy i Schäfera, a poté, co Luiz Gustavo ve své šanci napálil tyč, bylo o dělbě bodů rozhodnuto.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

U naší jedničky je Wolfsburg favorit-proč??

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Máš prosím nějaké info?? Díky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele