20. kolo
06.02.2016 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Borussia Dortmund 0:0

V souboji druhého se třetím se zrodila bezbranková remíza. Domácí Hertha potvrdila, že se s ní letos v boji o Ligu mistrů musí zkrátka počítat; Dortmund přijížděl do hlavního města v blyštivé formě, Stará dáma ale předvedla zodpovědný výkon a dělba bodů je po celkově vyrovnaném průběhu utkání spravedlivým výsledkem.

Kouči Pálu Dárdáiovi se povedl nevídaný kousek - uhlídat fantoma Aubameyanga a vůbec celou impozantně šlapající dortmundskou ofenzivu. Po většinu času se Borussia nedokázala probít do zakončení, zejména díky skvěle organizované, prakticky bezchybně hrající domácí obraně v čele s americkým reprezentantem Johnem Brooksem. Hosté měli na hřišti Aubameyanga, Reuse i Mchitarjana, dnes ale jednoduše narazili.

Vzhledem k jasně rozděleným úlohám na hřišti - domácí se soustředili na defenzivu, kterou se Borussii nedařilo zlomit - se toho na hřišti reálně příliš nedělo. Žádný bundesligový tým nemá letos produktivnější útok než Dortmund, gólman Herthy Rune Jarstein se ale v prvním poločase vyloženě nudil. Naopak to byli domácí, kdo mohl otevřít skóre, hrdina utkání Brooks ale hlavou po rohu mířil těsně nad.

Po změně stran hosté přidali na tempu a zatlačili soupeře hlouběji na jeho polovinu, efekt se ale stále nedostavoval: Brooks a spol. prostě drželi. Bez ohledu na to, co Tuchelovi muži vepředu zkoušeli, bez ohledu na rychle naskakující procento držení míče. Dárdái své mužstvo dnes připravil opravdu skvěle. Nejenže odolalo soupeřovu nátlaku, ale navíc bylo nebezpečnější i po změně stran, kdy Salomon Kalou po dlouhém sólo brejku pálil trestuhodně mimo.

Utkání nakonec dospělo ke konci prakticky bez větších šancí, což sice znudilo nestranné fanoušky (a frustrovalo ty dortmundské), Stará dáma ale svůj cíl splnila. Forma berlínského týmu je obdivuhodně konzistentní: neprohrál už sedmkrát v řadě napříč všemi soutěžemi, a z posledních deseti zápasů padl pouze proti Bayernu Mnichov.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové book naší jedničky , vy si myslíte , že Dortmund získá 3 body snadněji , než v předchozím zápase venku? Já si to nemyslím.

Reagovat
smazaný uživatel

bude to vydřený 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4 Dortmund musí dokázat, že je lepši, ale Hummelsa neudrží, ten nám da dva vlastnjaky

Reagovat
Lahvac-CZ

1:0 Nur der BSC!

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele