32. kolo
30.04.2016 15:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Hannover 96 - Schalke 04 1:3

Důležitý krok vstříc pohárové Evropě dnes udělali hráči Schalke. Ambiciózní celek z Gelsenkirchenu si veze povinné tři body z půdy již jasně sestupujícího Hannoveru a v tabulce se posunul na šestou příčku před Mainz. Vzhledem k minimálním bodovým rozestupům bude souboj o čtvrtou až šestou příčku v závěru sezóny ještě velice napínavý.

Hannover se již musel smířit se sestupem a aktuální ročník se tak snaží dohrát alespoň se ctí. Ve 4. minutě si vzhledem k dalšímu průběhu utkání připsal velmi důležitý zákrok Ralf Fährmann, když zlikvidoval nebezpečnou ránu Felixe Klause zpoza vápna. Záhy se totiž prosadili hosté. Leon Goretzka krásně přenesl hru na opačnou stranu hřiště, kde číhal Maxim Choupo-Moting a z úhlu chladnokrevně překonal Zielera.

Družina Daniela Stendela se ale nevzdávala a po dvaceti minutách dokázala vyrovnat. Iver Fossum krásnou přihrávku vybídl ke sprintu spoluhráče, jehož krkolomné jméno si snad ani nemůžeme dovolit skloňovat - Noah-Joel Sarenren-Bazee pak našel před bránu zcela volného Artura Sobiecha a ten neměl problém trefit odkrytou branku.

Podobný úkol zvládl na opačném konci hřiště také Klaas-Jan Huntelaar, jenž v zárodku celé akce nejprve zkušeně přepustil přihrávku Maxe Meyera na Leroye Saného, talentovaný křídelník se s lehkostí sobě vlastní zbavil bránících hráčů a přihrál pod sebe právě Huntelaarovi, pro něhož jsou takové situace rutinou - 1:2.

Definitivní pojistku přidalo Schalke deset minut před koncem. Joël Matip se blýskl nádhernou individuální akcí, dostal se až před Zielera, místo zakončení ale ještě nechal vyniknout střídajícího Alessandra Schöpfa.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele