20. kolo
06.02.2016 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05 0:1

Vypadá to, že obávaná útočná vozba Mainzu se konečně probouzí k životu. Yoshinori Muto dnes předvedl v Hannoveru skvělý výkon, hrdinou zápasu se však stal jeho spoluhráč Jairo Samperio, autor jediné branky utkání. Pro Hannover to znamená protažení katastrofální série už na šest proher v řadě. Svěřenci Thomase Schaafa tak zůstávají přikováni ke dnu tabulky a záchrana se jim vzdaluje, naopak Mainz udělal důležitý krok směrem k pohárům..

Samperio se prosadil už ve 24. minutě, a jelikož veterán Schaaf nebyl ve zbývajícím průběhu zápasu schopen nic vymyslet, prohrál i svůj třetí zápas v nové funkci. Dnes přitom měli domácí slušnou šanci - Mainz prohrál poslední dva venkovní zápasy a teprve se dostával do formy. V HDI-Areně byl nicméně od začátku jako doma. V první půli hráli hosté mnohem lépe a šli zaslouženě do vedení - po hrubce hannoverské obrany se Samperio dostal k přízemnímu pasu Christiana Clemense a otevřel skóre. To mohli následně ještě navýšit Yunus Malli, Leon Balogun i Gaëtan Bussmann, stálice v domácí bráně Ron-Robert Zieler ale odolával.

Hannover se do hry dostával hodně pozvolna; rána Manuela Schmiedebacha ze závěru první půle letěla příliš vysoko, po změně stran nicméně Die Roten trochu utáhli opratě a hostující gólman Loris Karius se musel vytáhnout proti pokusu Ádáma Szálaie. Dvacet minut před koncem se mohl domácím hrdinou stát Hugo Almeida, ze skvělé pozice ale minul.

Rozhodně se nedá říci, že by Mainz dnes předvedl nějaký spektakulární výkon, proti rozháranému Hannoveru, jehož hráči viditelně trpěli nedostatkem sebedůvěry, to však stačilo. Clemens dokonce ještě v závěru napálil břevno. Vzhledem k tomu, že Schaafovi muži jedou za týden do Dortmundu, začíná být situace v jejich táboře vyloženě kritická..

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele