33. kolo
07.05.2016 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 0:1

Hamburk sice doma prohrál s Wolfsburgem, nicméně proto v posledním kole hraje Werder s Frankfurtem, vyhne se barážovému klání. Vlci budou hájit osmé místo proti Stuttgartu, který však nutně potřebuje vyhrát a ještě musí doufat, že Orli pomůžou.

Vyprodaný Volksparkstadion viděl první pokus po pobídce Gregoritsche, kdy to zkoušel Schäfer, ale nad. Pak Schürrle přiťuknul na křídle Schäfferovi, ale na jeho centr před brankou číhající Max Kruse těsně nedosáhnul. Těsně před pauzou kopal z dobrých třiceti metrů Naldo a Jaroslav Drobný měl s jeho skákavou střelou problémy, takže ji pouze vyrazil. Následnou dorážku zblízka však Christian Träsch poslal pánu Bohu do oken.

Po změně stran musel nejprve Drobný likvidovat Vieirinhův přímák. A byla to dost ošemetná situace, protože český gólman čekal teč některého z před ním stojících (spolu)hráčů. Následně hlavičkoval Arnold, ale znovu neúspěšně. V 67. minutě trefil čerstvě vystřídavší Ivica Olić jenom boční síť. Poté obrana Die Rothosen dosti zaváhala, takže se na malém vápně mohl dostat k zakončení Schürrle. A jistě by dal gól, kdyby ovšem Emir Spahić nestál ve správný čas na správném místě.

Potom Drobný vychytal Caliguiriho, jenže z rohového kopu, který zahrával Marcel Schäfer, se k balonu dostal Naldo a hlavičkoval směr brána. Muž v rukavicích by zřejmě i tento pokus lapil, jenže najednou - kde se vzal, tu se vzal - Luiz Gustavo lehce šťouchnul do míče a ten zamířil za brankovou čáru. Domácí marně reklamovali ofsajd, protože ten skutečně nebyl - 0:1.

Poslední šanci na vyrovnání zmařil záhy poté Iličević. Takže Hamburk popatnácté v sezoně prohrál, ale vzhledem k tomu, co je uvedeno výše, může proti Augsburgu dohrávat v naprostém klidu. A Wolfsburg bude chtít osmou příčku uhájit z důvodu vyšší finanční odměny. Není ovšem pochyb o tom, že Vlci před sezonou doufali v lepší umístění.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele